Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Počinje SP u rukometu

U Švedskoj počinje 22. šampionat sveta za rukometaše na kojem će se do 30. januara takmičiti 24 najbolje reprezentacije, među kojima je i Srbija.

Troicki bolji od Gaskea

Viktor Troicki je obezbedio plasman u polufinale turnira u Sidneju pobedom nad Rišarom Gaskeom rezultatom 6:4, 6:4.

VIDEO: Novi het-trik Mesija

Fudbaleri Barselone pobedili su Betis u četvrtfinalu španskog Kupa kralja rezultatom 5:0, a najbolji je ponovo bio Lionel Mesi, aktuelni laureat ''Zlatne lopte'' za najboljeg fudbalera sveta.

Radnički ispao iz Lige šampiona

Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca završili su ovogodišnje takmičenje u Ligi šampiona porazom od belgijske ekipe Nolik rezultatom 3:0 (16:18, 14:25, 16:25).

Srbija nosilac na žrebu za EP

Košarkaška reprezentacija Srbije biće među nosiocima na žrebu za sastav grupa na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Litvaniji, saopštila je FIBA Evropa, a prenosi Beta. Pored Srbije, evropskog vicešampiona, u prvi "šešir" su svrstane i selekcije Španije, Grčke i Slovenije.

Srbija i dalje 23. na listi FIFA

Reprezentacija Srbije ostala je na istom 23. mestu na januarskoj rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA), na kojoj ima samo manjih promena u prvih 20.

Troicki u četvrtfinalu

Drugi reket Srbije Viktor Troicki, plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Sidneju, pošto je pobedio Argentinca Huana Ignasija Čelu, rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

I meč Dinamo-Zvezda "promenio svet"

Prekinuta utakmica između Dinama i Crvene zvezde, 3. maja 1990. godine na stadionu u Maksimiru, nalazi se na listi pet najbitnijih fudbalskih mečeva koji su, prema američkoj televizijskoj mreži CNN, "promenili svet".

Umro Bora Kostić

U Beogradu je u ponedeljak posle duge i teške bolesti preminuo nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde Borivoje Bora Kostić.

Đoković i dalje treći

Na najnovijoj ATP rang listi, Novak Đoković je i dalje trećeplasirani teniser sveta sa 6.240 bodova, a na istim pozicijama ostali su i Troicki i Tipsarević.

Mesi osvojio Zlatnu loptu

Vezni igrač Barselone i reprezentacije Argentine, Lionel Mesi dobio je u ponedeljak "Zlatnu loptu" kao najbolji fudbaler sveta za 2010. godinu.

Anri trenira sa Arsenalom

Fudbaler Njujork Red Bula Tijeri Anri vratio se danas u bivši klub Arsenal u kome će trenirati tokom pauze u MLS ligi Sjedinjenih Američkih Država.