Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Rukometašice izborile plasman na EP

Rukometašice Srbije pobedile su u Smederevu selekciju Turske rezultatom 28:27 u poslednjem, šestom kolu kvalifikacione grupe 5 i tako izborile plasman na Evropsko prvenstvo koje će od 7. do 19. decembra biti održano u Danskoj i Norveškoj.

Hamilton najbrži u Turskoj

Vozač Meklarena Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Turske, dok je njegov kolega i aktuelni svetski prvak Dženson Baton zauzeo drugo mesto.

Partizan deklasirao Zvezdu

Košarkaški ''večiti derbi'' u 12. kolu Superlige Srbije, očekivano, pripao je Partizanu. Crvena zvezda je pretrpela ubedljivi poraz od čak 28 poena razlike, 103:75.

Vojvodina prodaje Mrđu, Tadića, Brkića i Đurovskog

FK Vojvodina objavio je da u letnjem prelaznom roku dozvolu za odlazak imaju četvorica važnih prvotimaca, najbolji igrač i strelac Dragan Mrđa, reprezentativni golman Željko Brkić, mladi reprezentativac Dušan Tadić i Mario Đurovski.

Boston u finalu NBA lige

Boston se plasirao u finale NBA lige pošto je noćas u šestom meču finala plej ofa Istočne konferencije na svom terenu savladao Orlando 96:84, pa je do finala došao ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama.

Večiti derbi u Pioniru

Danas je na programu 12. kolo košarkaške Superlige Srbije, a derbi mečevi u Beogradu i Kragujevcu mogli bi da odluče učesnike plejofa.

Adrijano u Romi

Brazilski napadač Adrijano potvrdio je da će sledeće tri sezone biti fudbaler Rome.

Francuskoj EP 2016

Domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2016. godine biće Francuska, odlučio je Izvršni komitet Evropske fudbalske unije.

Spomenik Rajku Mitiću

Na prostoru ispred Gradskog stadiona u Beloj Palanci juče su predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić i predsednik opštine Bela Palanka Aleksandar Živković otkrili spomen obeležje Rajku Mitiću, prvoj ''Zvezdinoj zvezdi'', koji je rođen u selu Dol kraj Bele Palanke.