Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Zvezda u plej-ofu Partizan prvi

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u plej-of i obezbedili učešće u Jadranskoj ligi sledeće sezone, pošto su u 13. kolu Superlige pobedili Radnički sa 94:82.

Dujković zna prvu postavu Gane

Selektor reprezentacije Gane sa prethodnog Mondijala, Ratomir Dujković, sastavio je prvu postavu "crnih zvezda" koje će na predstojećem Svetskom prvenstvu predvoditi Milovan Rajevac.

Brkić otpada sa spiska?

Selektor Srbije Radomir Antić danas će objaviti konačni spisak za Mundijal sa koga će otpasti golman Vojvodine Željko Brkić, piše ''Sport''.

Bolt pauzira zbog povrede

Svetski i olimpijski šampion jamajčanski atletičar Jusein Bolt neće učestvovati na mitingu Dijamantske lige u Njujorku zbog povrede.

Jankovićeva na Švedovu

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa posle pobede nad Slovakinjom Danijelom Hantuhovom od 2:0, po setovima 6:4; 6:2.

Bošković: Nećemo biti izbačeni sa SP

Tim menadžer i portparol fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Bošković izjavio je da su neistiniti navodi jednog austrijskog lista koji je napisao da bi "orlovi" mogli da budu izbačeni sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi zbog divljanja nekolicine navijača na prijateljskoj utakmici sa Novim Zelandom u Klagenfurtu.

Prelomne utakmice u Superligi

Sve utakmice pretposlednjeg, 13. kola košarkaške Superlige Srbije, igraju se u utorak, a u centru pažnje biće duel između Crvene zvezde i Radničkog.

Murinjo predstavljen u Realu

Novi trener Real Madrida Žoze Murinjo rekao je danas da je spreman za veliki izazov u španskom klubu i najavio stvaranje pobedničkog tima koji će osvajati trofeje.

Đoković u četvrtfinalu

Novak Đoković je izborio plasman četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu pobedom nad Amerikancem Robijem Đineprijem od 3:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:1, 6:2.

Razgrabljene karte za meč sa Poljskom

FIFA će analizirati ponašanje srpskih navijača na meču Srbije i Novog Zelenda u Klagenfurtu, a austrijska štampa čak tvrdi da zbog toga Srbiji u najgorem slučaju preti čak i isključenje sa SP.

Đoković sa Đineprijem od 11h

Novak Đoković i Jelena Janković u singlu, te Nenad Zimonjić u mešovitom dublu, danas igraju mečeve osmine, odnosno četvrtfinala Rolan Garosa.

Rukometašice izborile plasman na EP

Rukometašice Srbije pobedile su u Smederevu selekciju Turske rezultatom 28:27 u poslednjem, šestom kolu kvalifikacione grupe 5 i tako izborile plasman na Evropsko prvenstvo koje će od 7. do 19. decembra biti održano u Danskoj i Norveškoj.

Hamilton najbrži u Turskoj

Vozač Meklarena Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Turske, dok je njegov kolega i aktuelni svetski prvak Dženson Baton zauzeo drugo mesto.