Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Đorđević: Radnici iz Albanije i Severne Makedonije neće smanjiti šanse za zaposlenje u Srbiji

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas da liberalan pristup migrantskoj krizi, kao i otvaranje granica sa Severnom Makedonijom i Albanijom za slobodniji protok ljudi, robe i kapitala ne znači da će se u Srbiji "naseliti migranti i da onda nećemo imati gde da živimo", niti da će radna snaga iz te dve zemlje smanjiti mogućnosti za zapošljavanje domaćeg stanovništva.

Gužve u saobraćaju, kolovozi klizavi

Putnička vozila na graničnim prelazima zadržavaju se jedan sat na Kelebiji i Bačkim Vinogradima i pola sata na Horgošu i Horgošu 2, dok autobusi na prelazu Horgoš na ulaz u Srbiju čekaju sat vremena, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

EK odobrila Srbiji 13 miliona evra za reformu javne uprave

Evropska komisija je odobrila Srbiji isplatu 13.250.000 evra na osnovu drugog Izveštaja o samoproceni realizacije Sektorskog reformskog ugovora za reformu javne uprave i javnih finansija za 2017. i prvu polovinu 2018. godinu, saopštilo je danas Ministarstvo uprave i lokalne samouprave.

Janjić: "Mali Šengen" nije nova Jugoslavija i nije zamena za EU

"Sastanak u Tirani i jačanje balkanske saradnje je potpuno novi projekat koji će podstaći iskorišćavanje potencijala koje imaju zemlje zapadnog Balkana dok svaka od njih ispunjava uslove za ulazak u EU", izjavio je danas politički analitičar Dušan Janjić.

Hina o Srbiji 2019: Ekonomska stabilnost, afere pokazale ranjivost vlasti

Srbija ispraća još jednu godinu uz vidljivije ekonomske i infrastrukturne nego li političke pomake, neznatno je bliža EU s tek dva nova pregovaračka poglavlja, dijalog s Kosovom i dalje je zamrznut, dok je nekoliko afera pokazalo da je aktuelna vlast ranjivija nego što se može zaključiti iz većine kontrolisanih medija, piše hrvatska novinska agencija Hina.