Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Policija prodaje 73 rashodovana vozila

Ministarstvo unutrašnjih poslova prodaje 73 rashodovana vozila među kojima je najskuplji Audi A6 iz 2012. godine koji je ponuđen za 1,6 miliona dinara, objavljeno je danas.

Taksa za RTS i RTV skuplja od 1. januara

Taksa za javne medijske servise RTS i RTV od 1. januara 2020. godine poskupeće sa 220 na 255 dinara, predviđeno je u Vladinom zakonu o izmeni zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis koji je danas ušao u skupštinsku proceduru.

Rok za odluku o doktoratu Siniše Malog produžen do 22. novembra

Rektorka Univerziteta u Beogradu (BU) Ivanka Popović saopštila je danas da zbog poštovanja procedure BU neće moći u najavljenom roku da sprovede dogovor postignut sa aktivistima Udruženja "Jedan od pet miliona" o spornom doktoratu ministra finansija Siniše Malog.

Pravo na porodičnu penziju imaće i vanbračni partneri

Pravo na porodičnu penziju može ostvariti i supružnik i vanbračni partner ukoliko su brak i vanbračna zajednica života trajali najmanje tri godine ili ukoliko sa umrlim osiguranikom vanbračni patner ima zajedničko dete, predviđeno je izmenama zakona o PIO koje je pre nekoliko dana usvojila Vlada Srbije.