Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

UNS: Medijima u vlasništvu Gašića i Radoice Milosavljevića 43.000 evra

Ministarstvo kulture i informisanja dodelilo je u prethodne dve godine kroz pojedinačna davanja više od pet miliona dinara, odnosno 43.000 evra medijima u vlasništvu supruge direktora BIA Bratislava Gašića i kruševačkog biznismena Radoice Milosavljevića, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Krivične prijave zbog nezakonitog "šerovanja" filmova i serija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podneli su krivične prijave protiv četrdesetogodišnjeg i tridesetjednogodišnjeg muškarca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava.

"Pozajmljivali" novac iz depozita zatvora

Policija je uhapsila dve osobe zbog sumnje da su neovlašćeno uzimali novac iz depozita Okružnog zatvora u Leskovcu, koji su koristili za lične potrebe, a potom ga vraćali.

Novinari na lokalu ugroženi, neophodno prijavljivanje napada

Broj potencijalnih nepoznatih napadača na novinare značajno je opao od 2016. godine, kada je formirana stalna radna grupa za bezbednost novinara, rečeno je juče na sastanku novinara sa predstavnicima policije i tužilaštva u Novom Sadu, koji je organizovala Misija OEBS-a u Srbiji.

Advokat: Oštrije kazne za maloletnike ne bi dale rezultate

U poslednjih pet godina, skoro 10.000 maloletnika, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, presudama je dobilo vaspitne mere ili maloletnički zatvor, a čak 40 je završilo iza rešetaka zbog teških dela, od čega 10 prošle godine.