Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Učenik zadobio prelom ključne kosti u školi u Nišu

Učenik šestog razreda OŠ "Ivo Andrić" u Nišu zadobio je prelom ključne kosti, nagnječenje grudnog koša i uganuće skočnog zgloba na nozi u incidentu koji se desio 3. oktobra na malom odmoru u školskom dvorištu.

Smenjena direktorka škole zbog prikrivanja vršnjačkog nasilja

Ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je dužnosti Radicu Jović, direktorku Osnovne škole "Miloje Zakić" u Kuršumliji posle vanrednog inspekcijskog nadzora, kojim je utvrđeno da se u toj školi desilo vršnjačko nasilje koje direktorka nije prijavila nadležnima.

KRIK: Agencija tvrdi da nema ničeg spornog u odnosu Malog i "Milenijum tima"

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić tvrdi da nema osnova za pokretanje postupka protiv ministra Siniše Malog, iako je privatna firma "Milenijum tim", koja je dobila vredne poslove u Beogradu dok je bio gradonačelnik, njegovom bratu ustupila automobil i stan na korišćenje, prenosi portal KRIK.

Insajder: REM pokrenuo postupak protiv TV Hepi zbog vređanja profesora Sinanija

Više javno tužilaštvo preduzeće sve radnje u okviru svojih ovlašćenja povodom uvreda koje je urednik televizije Hepi Milomir Marić izneo na račun profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija, navedeno je u odgovoru Tužilaštva na pitanje Insajdera da li ima osnova za pokretanje procesa za utvrđivanje krivične odgovornosti u tom slučaju.

Samo nekoliko privatnih domova primalo starije sa liste čekanja

Iako je država, tačnije Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ove godine ponudilo partnerstvo privatnim domovima za smeštaj starijih lica, uz subvencionisanje, broj privatnika koji je potpisao okvirni sporazum manji je nego prošle godine.

Mastercard donacija za najveću roditeljsku kuću NURDOR

Nacionalna donatorska kampanja, koju je Mastercard inicirao za NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) kao prva faza u okviru dugoročne saradnje je završena i Mastercard donira 250.000 evra za novu, do sada najveću NURDOR roditeljsku kuću.