Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

VIDEO: Održana Vojno-policijska parada u Nišu

Vojno-policijska parada "Odbrana slobode" održana je u Nišu uz prisustvo državnog vrha Srbije i Republike Srpske i diplomatskog kora, a građani su mogli videti više od 4.000 pripadnika snaga bezbednosti, više vrsta vozila, aviona i helikoptera.

Prekinut štrajk u Katastru

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) posle 72 dana obustave rada prekinuli su štrajk i danas počinju da rade svi katastri, saopštili su sindikati.

Dan pobede nad fašizmom

U Srbiji će danas, 9. maja, brojnim manifestacijama biti obeležen Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Sud: Nezakonit otkaz opštinske uprave uzbunjivaču iz Rače

Osnovni sud u Aranđelovcu, sudska jedinica u Topoli, usvojio je tužbu uzbunjivača Tomislava Veljkovića iz Rače i poništio kao nezakonito rešenje o otkazu Ugovora o radu, koji je on dobio u opštinskoj upravi, pošto je otkrio korupciju u vezi sa izgradnjom fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Ministarstvo za rad kupuje nove sanitete, poklonjena vozila mesecima stoje na parkingu

Ministarstvo za rad prošlog septembra je oglasilo javno nabavku pet sanitetskih vozila snabdevenih vrhunskim aparatima za reanimaciju i hitno zbrinjavanje urgentnih stanja, a mesec i po kasnije sklopilo je i ugovor sa jedinim ponuđačem, konzorcijumom kragujevačkog Nikoma, koji zastupa Fijatov program i sa novosadskim MIT-om, distributerom medicinske opreme.