Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

DSS za sada ne ulazi Savez za Srbiju

Demokratska stranka Srbije na sednici Glavnog odbora, u subotu 13. oktobra, neće doneti odluku o ulasku u Savez za Srbiju, izjavio je predsednik DSS-a Miloš Jovanović.

Ana Brnabić: Razmišljam da se učlanim u SNS

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da razmišlja da se učlani u Srpsku naprednu stranku, te da ne vidi nijednu zajedničku vrednost koja okuplja članice opozicionog Saveza za Srbiju, niti ijedan njihov predlog kako bi građanima bilo bolje.

Srbija na ivici da normalizuje život u traumi

Danas se obeležava Svetski dan mentalnog zdravlja, a stručnjaci upozoravaju da su građani Srbije, usled svega što im se dešavalo prethodnih decenija, na ivici da normalizuju život u traumi.

Vrednost brenda Srbija 40 milijardi dolara

Vrednost brenda Srbija procenjena je na 40 milijardi dolara, što je porast od 17 odsto u odnosu na prošlogodišnje 34 milijarde dolara, prema najnovijem izveštaju "Države kao brendovi za 2018" koji objavljuje globalna konsultantska kompanija "Brend fajnens".

Prosečna starost automobila u Srbiji 15 godina

Građani Srbije voze automobile prosečno stare 15 godina, a više od polovine vozača imaju vozila sa dizel motorom, pokazalo je objavljeno istraživanje specijalizovanog portala "Polovni automobili".

Dačić o bademovom mleku i stranim sirevima u Skupštini

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da narudžbina hrane za potrebe skupštine Skupštine Srbije i drugih državnih organa privlači pažnju jer je reč o "egzotičnim tačkama", ali da je važno, ako je namenjena reprezentaciji, da gosti budu dočekani srdačno.