Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Gotovo polovina građana Srbije nema kanalizaciju

Prema podacima Ministarstva zaštite životne sredine, svega 55 odsto građana Srbije živi u kućama i zgradama povezanim na kanalizacionu mrežu, pri čemu se svega 7,3 odsto tih otpadnih voda biološki tretira, dok je procenat hemijske obrade još niži.

Osma žrtva lančanih sudara na autoputu

Preminuo je još jedan muškarac povređen u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš, kod Mijatovca i to je osma žrtva dva lančana sudara koji su se juče dogodili.

Predlog da se Nacionalni stadion gradi u Surčinu

Nacionalni fudbalski stadion trebalo bi da se gradi na teritoriji opštine Surčin, nakon što je Ministarstvo zaštite životne sredine dalo pozitivno mišljenje na stratešku procenu uticaja Prostornog plana posebne namene koje je uradilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Mame su zakon" predlažu minimalac za sve porodilje

Predstavnice inicijative "Mame su zakon" zalažu se da svaka porodilja u Srbiji prima minimalac dok je na porodiljskom odsustvu, iako nije ostvarila pravo na punu nadoknadu, rečeno je danas na sastanku predstavnica te inicijative sa savetnicama ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović.

Najavljeno 1.500 jeftinih stanova, grade 378 i kasne

Ambiciozno najavljivana izgradnja 1.578 jeftinih stanova za pripadnike bezbednosnih službi još nije krenula, iako je početkom januara ove godine ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, u jeku kampanje, objavila da je sve spremno i da se mašine bar u dva od ukupno šest planiranih gradova mogu očekivati već u martu.

Tužilaštvo zagubilo prijavu protiv Šešeljevog sina

Na dan kada je Srpska radikalna stranka pokušala da u blokiranim Hrtkovcima održi miting i kad je u selu Jarak došlo do incidenta između pristalica SRS i LDP, sin lidera radikala, Nikola Šešelj, putem Fejsbuka pretio je smrću članu LDP Đorđu Žujoviću.