Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ukida se staž za lekare

Lekari pre specijalizacije neće morati da odrade dve godine staža, već će im biti dovoljno da polože stručni ispit.

Darijan Musić prebačen u bolnicu

Darijan Musić (25), koji je optužen da je na smrt pretukao svoju devojku Vladislavu Červenko (25), prebačen je u Specijalnu bolnicu u Centralnom zatvoru.

Andor Deli kandidat za EP

Glasanje na izborima za Evropski parlament biće omogućeno i u Srbiji, gde će mađarski državljani moći da glasaju u diplomatskim predstavništvima ove zemlje u Subotici i Beogradu.

Službena kola samo uz odobrenje komisije

Komisija Vlade Srbije odobravaće upotrebu službenog vozila najduže na godinu dana onim državnim organima i agencijama koje, prema Uredbi o načinu korišćenja službenih vozila Republike, nemaju pravo na njihovo stalno korišćenje.

"Ne dirati penzije, oporezovati estradu"

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost" podržava vladine aktivnosti za smanjivanje budžetskog deficita i uvođenje kontrole u trošenju novca poreskih obveznika Srbije, ali smatra da ne treba smanjivati penzije, već oporezovati estradu.

Preminuo novinar Radovan Brankov

Dugogodišnji novinar Radio Beograda i Radio-televizije Srbije Radovan Brankov umro je u Beogradu u 74. godini, saopštio je danas UNS.

Još se lome koplja oko Vlade Vojvodine

Skupština Vojvodine trebalo bi da odlučuje o nacrtu statuta pokrajine 13. maja. Pre toga će biti održane sednice Kolegijuma Skupštine i Odbora za ustavnopravni položaj da bi se konačno usaglasili stavovi o svim otvorenim pitanjima.

Štefanu Fileu se dopada Vučićev program

Komesar za proširenje Evropske unije Štefan File pred posetu Beogradu u ponedeljak ocenio je da je nova vlada na dobrom putu da Srbiju povede ka EU i da je program koji je predstavio novi premijer Aleksandar Vučić impresivan.

Pregovori sa EU tek 2015. godine

Srbija iz Brisela još nije dobila tačan spisak zadataka ni za jedno od 35 poglavlja, zato je i dalje neizvesno da li će biti ostvaren plan Beograda - da prva poglavlja budu otvorena do kraja juna.

Rastu vodostaji reka zbog kiše

Vodostaji reka zbog obilnih padavina rastu, pa se Bjelica izlila van korita na ušću u Zapadnu Moravu, u području sela Dljin, dok je na Južnoj Moravi proglašena redovna odbrana od poplava.