Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Uzimali novac namenjen siromašnima

Protiv direktora Centra za socijalni rad u Bosilegradu Petra M.(62) podignuta je krivična prijava zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

DS podržava gej paradu

Predsednik DS Dragan Đilas objavio je danas tokom tviter intervjua da će demokrate podržati održavanje gej parade u Beogradu.

Potpisivanje sporazuma SVM i SNS sutra

Srpska napredna stranka (SNS) i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) potpisaće koalicioni sporazum najverovatnije sutra u podne u Beogradu, izjavio je predsednik SVM Ištvan Pastor.

Odgovor Vlade Vojvodine na optužbe SNS

Program za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija u AP Vojvodini koji realizuje Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj, do sada je sufinansirao otvaranje 109 pogona, ukupnim sredstvima u iznosu od 2,7 milijardi dinara, saopštila je Vlada Vojvodine.

Protest sindikalaca 1. maja u Beogradu

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović najavio je da će članovi više sindikata organizovati u sredu 1. maja, protestnu šetnju centrom Beograda kako bi izrazili neslaganje sa predloženim Zakonom o radu čije se usvajanje uskoro očekuje.

"Simpo" poklonio fabriku SPC

Fabrika "Simpo" poklonila je danas Eparhiji raško - prizrenskoj Srpske pravoslavne crkve (SPC) fabriku nameštaja u Zubinom potoku.

Vanredna situacija u Osečini

U opštini Osečina proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja reke Jadar koja je, prema rečima predsednika opštine Nenada Stevanovića, poplavila skoro pola varošice na zapadu Srbije.

Promocija Kristijana Golubovića - samoubistvo morala

Sociolog Ratko Božović ocenio je da je promocija Kristijana Golubovića na televizijama sa nacionalnom frekvencijom samo posledica posrnulog morala u društvu i nastavak prakse iz devedesetih godina, u kojoj je obezvređen ljudski život i uniženo dostojanstvo ljudi.

Normalizovan saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

Saobraćaj na pruzi Beograd-Bar normalizovan je nakon što su otklonjene posledice odrona koji je oštetio prugu i kontaktnu mrežu zbog čega je nekoliko sati saobraćaj na tom delu pruge bio prekinut.