Kostreš i dalje ne zna zašto mu je zabranjen ulaz u Rusiju

Poslanik LSV Bojan Kostreš kaže da pokušava da sazna zašto mu je zabranjen ulazak u Rusiju i da ne želi da mu Rusija određuje kako će se angažovati u parlamentu.

Poslanik LSV Bojan Kostreš kaže da pokušava da sazna zašto mu je zabranjen ulazak u Rusiju i da ne želi da mu Rusija određuje kako će se angažovati u parlamentu.

Kostreš je ponovo izabran za člana naše delegacije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje uprkos tome što je svestan da u njenom radu neće moći da učestvuje kad god se njeni skupovi budu održavali u Rusiji, jer mu je kao članu ove delegacije pre nekoliko meseci zabranjen ulaz u tu zemlju do 2017.

On kaže za "Politiku" da je mogao da izabere i drugu delegaciju ali da ne želi da mu Rusija odredjuje kako će se angažovati. I dalje pokušava da sazna zašto mu je zabranjen ulaz u Rusiju i dodaje: "Ako je to učinjeno zbog navodnog prekršaja, bilo bi korisno da mi kažu koji je to prekršaj. Ako su razlog moji politički stavovi i glasanje u PS CES onda očekujem od države Srbije da me zaštiti i da preduzme mere".

"Rusko ministarstvo je našem Ministarstvu spoljnih poslova na dopis odgovorilo da je činjenica da je meni zabranjen ulaz u Rusiju do 2017. Takav odgovor me je uverio da su moja politička uverenja razlog. A zašto sam ja opet u toj delegaciji, pa zato što neću da dozvolim da Rusi biraju u kojoj ću ja delegaciji da budem i da dođem u situaciju da neko drugi odlučuje kako ću se ja, kao gradjanin Srbije, ponašati u parlamentu", kaže Kostreš.

On će putovati na skup PS CES koji će se održati u Atini ali sledeći je u Moskvi, pa tamo neće moći. Navodi da će u Moskvu ići njegova zamena i dodaje: "Ja ću na skupštini PS CES postaviti to pitanje, da vidim o čemu se tu radi. Ako postoji neko ko je nepodoban i nepoželjan, neka mi generalni sekretar to kaže i ja ću podneti ostavku".

  • mita

    25.04.2014 19:12
    ja ću ti reći
    uzmi samo ogledalo i pogledaj u njega, sve će ti se samo reći.
  • Zoran

    25.04.2014 16:02
    Naslovi
    Pa pretresi malo po glavi paore mozda ces se setiti zasto ti je zabranjen ulaz. Mislim da pola drzave zna samo ti nemozes da se setis. Ako ti je toliko pamcenje kratko onda idi cuvaj ovce sto si i pre radio.
  • Goša 2

    25.04.2014 15:36
    Naravno da su politička uverenja razlog.Nije Rusija što i Srbija,da možeš da pljuješ po njoj i još da se bahatiš okolo.Da je zakona,i ovde bi imao malo neke robije zbog pljuvanja zemlje u kojoj živiš. P.S nisam iz SNS,majke mi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija