Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Šarić i Lončar na slobodi

Apelacioni sud odlučio da pusti na slobodu Duška Šarića i Jovicu Lončara, koji su prvostepenom presudom osuđeni na po pet i po godina zatvora za pranje novca.

Osniva se sud za istragu zločina OVK

Kosovska skupština usvojila je danas zakone o produženju mandata Euleksa i osnivanju specijalnog suda za istragu ratnih zločina koje su počinili pripadnici bivše OVK, a koji su navedeni u izveštaju Dika Martija.

Nije dodeljena nacionalna frekvencija

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) nije danas dodelio nacionalnu frekvenciju za koju su konkurisale televizije Nova i Kopernikus, jer nije usvojio njihove prigovore, izjavio je zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

"Izborni sistem trebalo bi da se promeni"

Izborni sistem u Srbiji trebalo bi da se promeni tako da građani znaju svakog pojedinca koji ih predstavlja u republičkom parlamentu, jer bi to omogućilo lakšu komunikaciju građana i države, rekao je danas izvršni direktor Cesida Marko Blagojević gostujući na B92.

Kraj prolećnog raspusta

Prolećni raspust za đake u Srbiji završava se danas, ali će novi mini odmor imati već za nedelju dana, za prvomajske praznike.

Odata pošta stradalim radnicima RTS-a

Polaganjem venaca i paljenjem sveća kod spomenika "Zašto?" u Tašmajdanskom parku, noćas u dva sata i šest minuta članovi porodica, kolege i prijatelji odali su poštu radnicima Radio-televizije Srbije poginulim u NATO bombardovanju.

Pokrajina koči naftaški smer?

Saradnja između ruskog Univerziteta u Uhti i zrenjaninskog Tehničkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, ozbiljno je dovedena u pitanje zbog sporosti pokrajinske administracije, navodi gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak.

Službenim kolima putovali na more

Više od 50 miliona evra potrošeno je 2012. godine u Srbiji za korišćenje službenih automobila, na teret države putovalo se na more, a najveće kilometraže pravljene su vikendom, rekao je predsednik Saveta Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović.

Upozorenje: Diklofenak koristiti minimalno

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) saopštila je da je u saradnji sa proizvođačima lekova koji sadrže diklofenak prosledila pismo zdravstvenim radnicima kojim ih upozorava o organičenjima terapijske primene ovog leka.

Izmena saobraćaja na putu Čačak - Požega

Na putu Čačak - Požega danas će biti obavljeno snimanje tri tunela, od 12 do 16 časova, zbog čega će saobraćajne trake biti naizmenično zatvarane, najavili su Putevi Srbije.

Poplavljeno 5.000 hektara zemljišta

Oko 5.000 hektara poljoprivrednih površina je potpuno ili delimično poplavljeno, ali je reč o bujičnim poplavama koje ne bi trebalo da ostave dugotrajne posledice na pogođenom zemljištu, izjavio je danas ministar poljoprivrede Dragan Glamočić.