Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Turisti iz Srbije "zaglavljeni" na aerodromu u Hurgadi

Na aerodromu u egipatskom letovalištu Hurgadi 174 putnika iz Srbije čekaju da se vrate u zemlju, pošto turistička agencija "Triniti", koja je potpisala ugovor o čarter letu sa egipatskom kompanijom "R Kairo", nije izmirila dugovanja.

Obradović: Sve spremno za početak školske godine

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas da je sve spremno za početak nove školske godine i za sredu najavio sastanak sa predstavnicima sindikata prosvete i nauke, kome će prisustvovati i predstavnici Ministarstva finansija.

Napali predsednika stranke

Ivan S. (23) i Josip S.(20) iz Subotice uhapšeni su zbog sumnje da su naneli teške telesne povrede predsedniku Hrvatsko-bunjevačko-šokačke stranke Blašku T.

Skoro polovina građana Srbije za ulazak u EU

Na referendumu sa pitanjem "da li podržavate učlanjenje Srbije u Evropsku uniju" 49 odsto građana bi glasalo za, 25 odsto protiv, 19 odsto ne bi glasalo, dok osam odsto ne zna šta bi odgovorilo, pokazuju rezultati istraživanja sprovedenog krajem juna, saopštila je danas Kancelarija za evropske integracije.

Ilić: Legalizacija objekata biće skoro besplatna

Bespravno podignuti objekti u Srbiji moći će da se legalizuju po veoma povoljnim uslovima, izjavio je ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić najavljujući da bi taj proces mogao u potpunosti da se završi u naredne tri godine.

Ministarstvo energetike davalo milion dinara za lavove

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će do isteka prvih sto dana vlade biti postignuti ne baš mali rezultati u borbi protiv kriminala i korupcije i najavio da će već narednih dana i nedelja javnost videti spremnost nove vlasti da udari i na "krupne ribe".

Dinar sutra jači za 34 pare

Dinar će u ponedeljak prema evru da ojača za 0,3 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 117,9856 dinara za evro.

Tender za "Prvi maj" sledeće nedelje

U toku iduće sedmice biće raspisan tender za privatizaciju fabrike "Prvi maj" iz Pirota, a kupac tog preduzeća dobiće od države podsticaje od 6,65 miliona evra, pod uslovom da zaposli 1.328 radnika, rečeno je u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Švercovao heroin sa decom u kolima

Carinici na graničnom prelazu Gradina u petak su zapleniili 21 kilogram i 400 grama bruto težine heroina u putničkom automobilu holandskih tablica "reno senik", za čijim volanom je bio Eser Hajati, Holanđanin turskog porekla.

Dinar ponovo jača prema evru, kurs 117,98

Dinar će, posle trodnevnog slabljenja u ovoj sedmici, u ponedeljak ojačati prema evru za 0,3 odsto ili za 33 pare, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 117,9856 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Dačićevo istorijsko "ne" Dodiku?

Premijer Srbije Ivica Dačić je na iznenađujući način prokomentarisao inicijativu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da se hitno definišu nacionalni ciljevi svih pripadnika srpskog naroda u regionu.