Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Za komplete udžbenika do 13.000 dinara

Udžbenici za osnovne i srednje škole Zavoda za udžbenike odštampani su i već se nalaze u prodaji, a cene iznose između 550 i 600 dinara, odnosno do 13.000 dinara po kompletu.

Farma pilića bila paravan za farmu kanabisa

Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala i šabačka policija u saradnji sa BIA i Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, uhapsila je Miljana K. (36) i Vladana P. (35), državljane BiH, zbog sumnje da su na području sela Očage kod Bogatića uzgajali marihuanu.

Uhapšeni zbog prodaje droge

Novosadska kriminalistička policija je odredila pritvor do 48 sati Mirjani V. (1966) i Darku V. (1991) iz Novog Sada, zbog osnovane sumnje da su prodavali drogu.

Ne paliti vatru u prirodi

Ministarstvo poljoprivrede apelovalo je na sve građane da tokom boravka u prirodi i izvođenja radova na poljima ne pale vatru.

"Hleb bi mogao da poskupi maksimalno za tri dinara"

Hleb "sava" mogao bi da poskupi maksimalno za tri dinara ili šest odsto i to od 1. oktobra, a svako veće povećanje cena bilo bi neopravdano i veliki udar na standard građana, ocenio je danas predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Srbije Petar Bogosavljević.

Povećanje cene hleba ili blokade puteva

Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica izjavio je da pekari neće odustati od zahteva za povećanje cene hleba na 54 dinara i najavio da će u suprotnom možda biti i nepopularnih mera, poput blokade puteva.

NOPO predlaže izmenu sistema izbora poslanika

Poslanik stranke "Nijedan od ponuđenih odgovora" u Skupštini Srbije Nikola Tulimirović najavio je danas da će iduće nedelje predložiti zakon o izbornu narodnih poslanika kojim bi se uveo personalizovani izborni sistem i težište bi se sa partije prenelo na pojedinca-poslanika.

Od danas isplata subvencionisanih kredita

Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) saopštila je da će danas nastaviti isplatu odobrenih subvencionisanih stambenih kredita, za šta je Ministarstvo finansija i privrede obezbedilo 320 miliona dinara.

Motociklista poginuo u sudaru s kamionom

Motociklista Nenad V. (38) iz Gornje Sabante kod Kragujevca poginuo je juče posle 18 časova, kada se, upravljajući motorom "suzuki" direktno sudario s teretnim vozilom "mercedes".

Dačić demantuje Vučića: Ne znam za pritiske

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da će hapšenja u vezi sa aferom Agrobanka biti nastavljena i da će svi koji su počinili krivična dela odgovarati, ali je demantovao izjavu potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da je bilo velikih pritisaka da se istraga o Agrobanci obustavi.

Razrešen direktor Poreske uprave

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela rešenje o prestanku rada Dragutina Radosavljevića na položaju direktora Poreske uprave u Ministarstvu finansija i privrede.