Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Za skrivanje Ratka Mladića dobio uslovnu kaznu

Viši sud u Beogradu danas je pravosnažno osudio Branislava Mladića, brata od strica Ratka Mladića, na godinu dana zatvora uslovno na tri godine, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Tužilastvo za ratne zločine sa Mladićem sklopilo početkom ovog meseca.

EPS će morati da uveze struju

Elektroprivreda Srbije (EPS) će ove godine morati da uvozi struju da bi obezbedila redovno snabdevanje, kažu u državnoj elektroenergetskoj kompaniji.

Otac silovao ćerku

Protiv Lasla Č. (50) iz Kanjiže, zbog sumnje da je silovao svoju dvadesetjednogodišnju ćerku, policija je podnela krivičnu prijavu.

Petočlana grupa prodavala heroin

Državljanin Republike Bosne i Hercegovine Savo S. (45), Pavle M. (28) iz Sremskih Karlovaca, Novosađani Aleksandar B. (44), Violeta M. (37) i Darinka S. (35), uhapšeni su zbog proizvodnje i trgovine drogom.

Poginula Novosađanka u Belgiji

Dvadesetšestogodišnja R.Č. iz Novog Sada poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka u Antverpenu, dok je u udesu nastradao i jedan mladić iz Belgije, a dvoje Belgijanaca je povređeno.

FOTO: Jovanoviću ne smetaju kokarde

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović prošlog vikenda održao je radni sastanak sa opštinskim odborom svoje stranke u Guči, a tom prilikom posetio je i Sabor trubača.

Auto usmrtio pešaka na stanici

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Beogradu na autobuskom stajalištu na Bulevaru Kralja Aleksandra.

300 odluka o vraćanju imovine

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić izjavio je danas da je u procesu restitucije u Srbiji doneto više od 300 odluka o vraćanju imovine.

BIA podržala mere za zaštitu podataka

Bezbednosno-informativna agencija podržala je mere zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja za sprečavanje zloupotreba prilikom pristupa podacima telefonskih operatera o razgovorima građana, rekao je poverenik Rodoljub Šabić.

Pretučen radnik Beogradskog vodovoda

Radnik Beogradskog vodovoda i kanalizacije J.D. (58) danas je napadnut i pretučen prilikom pripreme za početak radova na otklanjanju kvara u Ulici prote Milorada Pavlovića.

Zbog duplih funkcija postupak protiv tri gradonačelnika

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv gradonačelnika Zaječara, Loznice i Pirota, koji su istovremeno i poslanici u Skupštini Srbije, zbog sumnje da su stupili na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije čime su prekršili zakon.

Ukrali toplovodne cevi

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Novosađanina Dragana S. (29) i trojice maloletnika iz Novog Sada i Futoga, zbog osnovane sumnje da su u Birčaninovoj ukrali toplovodne cevi.

FOTO: Da li su vas oni opljačkali?

Aleksandru Ledenku (25) i Aleksandru Čoliću (25) iz Beške, kao i Slobodanu Balogu (27) iz Novog Sada određen je pritvor zbog osnovane sumnje da su izvršili razbojništva i više krađa.

86 dokumenata potrebno za porodiljsku naknadu

Građani i privreda svakodnevno se bore sa šumom papira i birokratskih procedura, a samo za ostvarivanje porodiljske naknade potrebno je čak 86 dokumenata, od kojih je, prema analizama stručnjaka, čak 80 nepotrebno.