Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Za ubistvo u Temerinu po 18 godina robije

Viši sud u Novom Sadu osudio je na 20 godina zatvora Miloša Vulina, a na po 18 godina zatvora Milka Jakovljevića, Gabora Banjaija i Željka Šurlana, zbog ubistva Lasla Eleka iz Temerina.

Pronađen nestali srednjoškolac

Učenik Gimnazije ''Svetozar Marković'' Igor Pušonjić, čiji je nestanak prijavljen pre dva dana, pronađen je sinoć u Beogradu, nezvanično saznaje Radio 021.

Nastavnik priznao zlostavljanje dečaka

Nastavnik geografije Ivan M. Š. koji je predavao u osnovnim školama u Petrovaradinu i Šangaju priznao je da je seksualno zlostavljao učenike, a priču o zlostavljanju jedan od učenika ispričao je prošle nedelje psihologu Savetovališta za mlade, posle čega je nastavnik uhapšen, novi su podaci iz istrage.

Policajac morao da puca u vazduh

Jedan policajac pucao je sinoć u vazduh kod robne kuće "Merkur" na Detelinari, kada je prilikom hapšenja 33-godišnji Vladimir S. iz Novog Sada pokušao bekstvo.

AFANS: Nismo napali radikale

Antifašistička akcija Novog Sada (AFANS) nema nikakve veze sa napadom na aktiviste Srpske radikalne stranke, koji se dogodio u nedelju uveče u Novom Sadu, kaže za Radio 021 aktivista ove organizacije, Petar Atanacković.

Vozači GSP-a traže oružje za samoodbranu?

Pojedini vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća nameravaju da sa sobom nose i oružje, jer ne znaju kako da se odbrane od agresivnih putnika, tvrdi predsednik sindikata "Novi Sad 1911" Rajko Hrnjak.

Lažna dojava u podmetnutoj bombi

Zgrada u kojoj se nalaze Osnovni, Viši i Apelacioni sud u Novom Sadu evakuisana je u ponedeljak u 11h zbog dojave o postavljenoj bombi za koju se ispostavilo da je bila lažna.

Apelacioni sud ostavio Racića na slobodi

Veće Apelacionog suda u Novom Sadu nije prihvatilo žalbu Višeg tužilaštva na odluku kojom je ukinut pritvor 23-godišnjem Draganu Raciću, osuđenom na pet godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne neseće u Kisačkoj ulici u kojoj su poginula dvojica Novosađana.

Novosađanin umro za volanom

Na Bulevaru Kralja Petra I, sinoć oko 18h, preko puta Mašinske škole, tokom vožnje preminuo je 59-godišnji Novosađanin K.I.

Uhapšeni pljačkaši zlatara i pumpi

Novosadska policija uhapsila je 51-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine Hamdiju R. zbog sumnje da je u januaru opljačkao dve  zlatare u Novom Sadu.

30 dana zatvora zbog nasilničke vožnje

Zato što je u nedelju u Novom Sadu vozio neregistrovani motocikl, bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije i pri tom učinio više saobraćajnih prekršaja, Radomir T. (1983) iz Bačke Palanke je priveden kod sudije Prekršajnog suda koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 12 sati.

Nemanja Danilović još uvek u komi

Stanje Nemanje Danilovića, trenera Košarkaškog kluba Novi Sad, koji je početkom marta doživeo tešku saobraćajnu nesreću i dalje je veoma teško, saznaje Radio 021.