Povećanje cene hleba ili blokade puteva

Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica izjavio je da pekari neće odustati od zahteva za povećanje cene hleba na 54 dinara i najavio da će u suprotnom možda biti i nepopularnih mera, poput blokade puteva.
Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica izjavio je da pekari neće odustati od zahteva za povećanje cene hleba na 54 dinara i najavio da će u suprotnom možda biti i nepopularnih mera, poput blokade puteva.

"Ukoliko bude potrebno, moraćemo da posegnemo i za nekim nepopularnim merama. Možda ćemo kao znak upozorenja organizovati blokadu saobraćajnica vozilima", rekao je Pralica u jutarnjem programu RTS-a.

On je istakao da je ovo već treća nedelja od kako su porasle cene pšenice i brašna i dodao da poskupljenje hleba nalažu i drugi parametri.

Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić saopštio je juče da Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500 ostaje na snazi, jer nema realnog osnova za njene izmene. Prema toj uredbi, osnovna vrsta hleba "sava" neće poskupeti do daljnjeg i maksimalna cena vekne ostaće 44 dinara.

  • 13

    10.08.2012 12:56
    Ove uzjave su u dogovoru Demokratske stranke i pekara o blokadi puteva,da dokažu kako ova vlast nevalja providni su kao celofan.
  • Georg

    10.08.2012 11:13
    Hleb pet dinara
    Pa zar radikali nisu govorili da će hleb biti pet dinara kada dođu na vlast. E pa sada su došli pa neka ispune obećanje.
  • 10.08.2012 10:44
    Hleb neka poskupi tih 3 dinara. Ali onda neka SVE ostalo pojeftini. Bar neka snize cene na nemački nivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".