Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Janković: Država odgovorna za naplatu doprinosa

Zaštitnika građana Saša Janković počeće drugi mandat zahtevom za izmenama zakona, kako radnici više ne bi trpeli posledice nesposobnosti države da od poslodavaca naplati penzijske i zdravstvene doprinose.

Uhapšen bivši predsednik Agrobanke

Bivši predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić, koji je bio u bekstvu, uhapšen je na graničnom prelazu kod Sremske Rače, potvrdio je premijer i ministar policije Ivica Dačić.

Uskoro povećanje PDV-a na 20% i rebalans budžeta

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da su u toku pripreme za rebalans budžeta i istovremeno donošenje budžeta za 2013. godinu i najavio izmenu poreza na dodatu vrednost (PDV), koji će biti povećan na 20 odsto.

Dinar sutra slabiji za 43 pare

Dinar će sutra oslabiti 0,4 odsto ili 43 pare i biće na rekordno niskom nivou od 119,0723 dinara za jedan evro, saopstila je Narodna banka Srbije (NBS).

Prijava protiv Šutanovca

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca jer nije prijavio imovinu.

Dinkić: Srbija je u recesiji

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da se Srbija nalazi u recesiji, jer podaci pokazuju pad BDP u prvom kvartalu od 1,3 odsto, a u drugom 0,6 odsto.

Obezbeđen novac za stambene kredite

Vlada Srbije je usvojila izmenjenu uredbu za subvencionisanu kupovinu stanova i obezbedila nedostajućih 320 miliona dinara za već odobrene kredite za ovu godinu, izjavio je danas ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić.

Krali sa otpada u Bačkoj Palanci

Policija u Bačkoj Palanci je juče lišila slobode meštane Branka P. (1982) i Dragomira Š. (1978), zbog osnovane sumnje da su krali delove sa otpada.

Udavili se mladi neplivači

Beživotna tela šesnaestogodišnje devojke i dvadesetogodišnjeg mladića pronađena su juče u jezeru Provala kod Vajske, u blizini Bača.

Jeremiću 1,5 miliona evra umesto sedam

Vlada Srbije odlučila je da za potrebe predsedavanja Srbije zasedanju Generalne skupštine UN odobri ukupno milion i po evra, saopšteno je posle sednice Vlade.

Identifikovane 22 žrtve trgovine ljudima

Kosovska policija saopštila je danas da je u okviru akcije "Prsten" uhapšeno 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom ljudima, a identifikovane su i 22 žrtve.