Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Uhapšeni zbog prodaje heroina

Kriminalistička policija lišila je slobode Darka Ć. (1988) i Bojanu M. (1994) iz Titela, zbog osnovane sumnje da su neovlašćeno trgovali narkoticima.

Radnici Goše prekidaju štrajk

Ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić potpisao je danas sa predstavnicima menadžmenta i Štrajkačkog odbora fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci sporazum o prekidu štrajka, koji podrazumeva da će se svih 450 zaposlenih vratiti na posao u ponedeljak, 20. avgusta.

Prave se spiskovi prekobrojnih nastavnika

U školama u Srbiji u toku je sastavljanje spiskova nastavnika i učitelja koji će biti proglašeni za tehnološki višak i konačne liste prekobrojnih biće poznate početkom školske godine.

Zaplenjeno 30 kila heroina na Gradini

Na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, na ulazu iz Bugarske u Srbiju, jutros oko pet sati zaplenjeno je oko 30 kilograma heroina, rekao je načelnik Granične policije Nenad Banović.

DS neće u autonomistički front

Demokratska stranka neće prići najavljenom autonomističkom frontu, već će tražiti dogovor sa novim vlastima povodom problema Vojvodine, nakon što je Ustavni sud proglasio neustavnim odredbe Zakona o nadležnostima Vojvodine, rekao je funkcioner DS-a Borislav Stefanović.

I "Fič" snizio prognozu rejtinga Srbije

Američka agencija za kreditne rejtinge "Fič" saopštila je danas da je snizila prognozu rejtinga Srbije na negativnu i istovremeno potvrdila dugoročni suvereni kreditni rejting u stranoj i domaćoj valuti na nivou "BB-".

"Država nije obezbedila dovoljno žita"

Direktor Produktne berze "Novi Sad" Žarko Galetin ocenio je danas da država nije obezbedila dovoljne količine pšenice da bi mogla eventualno da interveniše na tržištu i zaštiti cenu brašna i hleba.

Tijanić pisao predsedniku: Stojite li iza svog savetnika?

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić upitao je, u otvorenom pismu, predsednika Srbije Tomislava Nikolića da li stoji iza izjava svog savetnika za kulturu u kojima se, kako kaže, mimo zakona najavljuju promene u javnom servisu.

Tukli žene zbog zlatnih lančića

Novosadska kriminalistička policija je podnela krivičnu prijavu protiv petorice muškaraca zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela razbojništva.

I cela Srbija da pet godina radi džabe ne bi isplatili dug

Da bi se isplatili svi dugovi, privrede, države i stanovništva, bilo bi potrebno 60 mesečnih plata, što znači da bi trebalo svi zaposleni da rade u narednih pet godina bez nadoknade kako bi se isplatili svi dugovi, i to bez obračunavanja kamate na stanje duga.