I cela Srbija da pet godina radi džabe ne bi isplatili dug

Da bi se isplatili svi dugovi, privrede, države i stanovništva, bilo bi potrebno 60 mesečnih plata, što znači da bi trebalo svi zaposleni da rade u narednih pet godina bez nadoknade kako bi se isplatili svi dugovi, i to bez obračunavanja kamate na stanje duga.

Da bi se isplatili svi dugovi, privrede, države i stanovništva, bilo bi potrebno 60 mesečnih plata, što znači da bi trebalo svi zaposleni da rade u narednih pet godina bez nadoknade kako bi se isplatili svi dugovi, i to bez obračunavanja kamate na stanje duga.

Dug privrede po zaposlenom u Srbiji iznosio je u junu ove godine 11.194 evra, država je bila dužna 7.484 evra po jednom radnom mestu, a dug stanovništva 3.272 evra, objavio je portal makroekonomija.org. Prema podacima koje je objavio ovaj portal prosečna isplaćena zarada u junu bila je 365 evra i smanjena je za 18 evra za godinu dana, dok je Fond isplaćenih zarada iznosio 632 miliona evra (pretpostavka istih zarada van uzorka RZS kao i u uzorku) i smanjen je za 39 miliona evra.

Privreda je na kraju juna dugovala 19.36 milijardi evra, javni dug je iznosio 15,2 milijardi evra, a stanovništvo je dugovalo 5,66 milijardi evra. Ukupan dug ovih sektora bankama iznosio je 37,97 milijardi evra (indirektne obaveze države su u dugu privrede) i smanjen je u junu za 100 miliona evra, u odnosu na maj, dok je povećan za 1,11 milijardi evra u odnosu na jun prošle godine.

U odnosu na jun prošle godine privreda je smanjila dug za 221 milion evra, a stanovništvo je smanjilo dug za 33 miliona evra. Portal makroekonomija.org preneo je i da je na kraju juna bilo 1.730.000 zaposlenih u Srbiji.

  • Lola

    16.08.2012 13:46
    kuga
    Da su nam plate veće onda bi i dug otplatili ranije. Ovako pošto smo genijalnim potezimna žutog preduzeća dovedeni na standard da i Albaniji gledamo u leđa nećemo nikad izaći na čistinu. Dunav da su mogli i umeli da prodaju i to bi pokrali. Al nema veze da mi njih ipak sačuvamo u Novom Sadu da imaju gde da prežive i da unište i ono malo dobrog što je preostalo.
  • B

    16.08.2012 12:40
    O dugovima
    Dugovi su suština savremene politike. Cilj onih koji su dali kredite je da mi nikad ne vratimo dugove. Oni neće osiromašiti ako ih mi ne vratimo.
    Političari čije su zemlje vratile dugove pobijeni su kao psi: prvo Čaušesku, a posle i Gadafi, jer oni koji daju kredite ne vole nezavisne i samostalne, to je dijametralno suprotno njihovoj filozofiji.
    Mi ćemo da radimo samo za kamatu, a da glavnicu nikad ne otplatimo, poverioci će u budućnosti biti naša stvarna vlast.
    Zaključak: napred u nove dugove, do pobedonosnog bankrota!
  • LimanacNS

    16.08.2012 12:08
    Eh
    Onda bolje da ne radimo, bar znamo zašto :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija