Farma pilića bila paravan za farmu kanabisa

Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala i šabačka policija u saradnji sa BIA i Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, uhapsila je Miljana K. (36) i Vladana P. (35), državljane BiH, zbog sumnje da su na području sela Očage kod Bogatića uzgajali marihuanu.
Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala i šabačka policija u saradnji sa BIA i Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, uhapsila je Miljana K. (36) i Vladana P. (35), državljane BiH, zbog sumnje da su na području sela Očage kod Bogatića uzgajali marihuanu.

Sumnja se da je Miljan K. kupio posed u ataru sela Očaga, gde je izgradio objekat dimenzija 90 h 10 metara, u kojem su instalirali kompletnu opremu - agregat, klima-uređaje, veštačko osvetljenje, raspršivače, za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Osumnjičeni su deo objekta, do ulaza, koristili kao farmu pilića, koja je ujedno služila i kao paravan za laboratoriju, koja se nalazila u drugom delu objekta.

U laboratoriji, u saksijama je pronađeno oko 450 stabljika u sirovom stanju različite visine, i šest kesa osušene materije marihuane, težine oko 25 kilograma, spremne za vakuumiranje i dalju prodaju.

Pretresom stana i drugih prostorija kod osumnjičenog Miljana K. pronađeni su pištolj i lovačka puška, za koje nije imao odobrenje nadležnog organa za držanje u Republici Srbiji.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova i u zakonskom roku, uz krivičnu projavu, biće privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Šapcu.

U Očagama je nedavno pronađen još jedan privatni zasad sa devet stabljika marihuane. Kriminalcima iz Bosne i Hercegovine je područje Mačve oduvek bilo zanimljivo zbog slabo obezbeđivane granice na Drini, što otvara široke mogućnosti za šverc razne vrste robe.

Uhapšena grupa duže vremena bila je pod budnim okom policije, koja je čekala pogodan momenat da ih razotkrije kako se ne bi sakrili u Bosni.

  • jatzans

    11.08.2012 06:24
    A zamisli piliće kako su bili veseli.... :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".