Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Uhapšen 14. osumnjičeni za prevare

Policija je, u akciji pod nazivom "Toplica", uhapsila Radeta Atića (1952) osumnjičenog da je član organizovane kriminalne grupe koja se tereti za više prevara i pranje novca, saopštila je novosadska policija.

Zbog prevare uhapšeno 12 Novosađana

Policija je u petak ujutru uhapsila četrnaest pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja je u poslednjih osam meseci prevarama zaradila više od 50 miliona dinara.

Osumnjičeni za iznudu vraćen u pritvor

Dejan Aleksić (19) iz Veternika, član grupe osumnjičene za pokušaj iznude novca od poznate novosadske lekarke, saslušan je pred dežurnim istražnim sudijom Višeg suda u Novom Sadu, Nenadom Simovićem.

Tukao majku pred devojkama

Dežurni istražni sudija Višeg suda odredio je zadržavanje sedamnaestogodišnjaku N. S. iz Novog Sada zbog nasilja u porodici.  

Osumnjičen za krađe kola

Novosadska policija je uhapsila Dobrivoja I. (1960), bez prijavljenog prebivališta, zbog postojanja osnovane sumnje da je krao automobile.

Pokrao 83 vikendice

Policija je uhapsila Nenada M. (1983) iz Sremske Kamenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio 83 krađe.

Pritvor za obijača automobila

Novosadska policija je uhapsila Aleksandra G. (1981) iz Novog Sada, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio najmanje šest krađa.

Klinci pretukli čuvara skoro na smrt zbog šamara

Pedesetosmogodišnji čuvar gradilišta na Novoj Detelinari Miroslav K. pretučen je skoro na smrt i nalazi se u komi jer je jednom maloletniku udario šamar kada je ovaj ušao na gradilište, najverovatnije s namerom da nešto ukrade.

Ranjavanje radnika Instituta bilo iscenirano

Policija je odredila zadržavanje Draganu Matkoviću (1983) iz Novog Sada, radniku obezbeđenja Instituta u Sremskoj Kamenici, i Saši Karakašu (1985) iz Čelareva, zbog osnovane sumnje da su iscenirali Draganovo ranjavanje kako bi on naplatio odštetu.

Zamenik direktora Srbijagasa na slobodi

Zamenik direktora "Srbijagasa", Radosav Vujačić, osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je sredinom avgusta poginuo petnaestogodišnji dečak, pušten je iz pritvora.

Devojčicu drogirali i terali na prostituciju

Prema tvrdnjama nezvaničnih izvora, grupa koja je mesec dana primoravala četrnaestogodišnju devojčicu iz Novog Kneževca na prostituciju, imala je podršku njene majke i sestre.  

Profesor zadržan u pritvoru

Profesoru Srednje medicinske škole "7. april" Marku Vukoviću (34) iz Petrovaradina određen je pritvor do mesec dana zbog sumnje da je sa dvojicom saučesnika pokušao da iznudi 20.000 evra od jedne novosadske doktorke.

Opljačkao frizerski salon

Policija će podneti krivičnu prijavu protiv maloletnog A. N. iz Novog Sada, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno razbojništvo, a drugo pokušao.