Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Nastavlja se kolaps turske lire

"Turska se politički pod predsednikom Erdoganom pretvorila u islamsku autokratiju. Dramatični raspad vrednosti turske lire zajedno sa žestokim tempom inflacije jesu vesnici pretećeg sloma", piše nemačka štampa.

Tramp ponovo pozvao na bojkot "Harlija Dejvidsona"

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je pozvao na bojkot američkog proizvođača motocikala "Harli Dejvidson", koji je u junu najavio da će, zbog porasta troškova usled novih evropskih tarifa, prebaciti proizvodnju za evropsko tržište.

"Trampove mere nanose štetu ekonomskom rastu"

Ministar privrede u Vladi Nemačke Peter Altmajer izjavio je da sankcije i kaznene carine koje američki predsednik Donald Tramp uvodi državama kao što su Kina i Turska nanose veliku štetu ekonomskom rastu.

SAD traži od Britanije da izađe iz nuklearnog sporazuma sa Iranom

Američki ambasador u Londonu Robert Vud Džonson apelovao je na Veliku Britaniju da podrži predsednika SAD Donalda Trampa povodom napuštanja međunarodnog nuklearnog sporazuma sa Iranom, navodeći da je jedinstven front najbolji način da se Teheran ubedi da promeni kurs.

Vojne akcije na Sinaju, ubijeno 12 islamista

Egipatske snage bezbednosti ubile su danas 12 islamista u više akcija na severnom Sinaju, što je najnovija operacija u nizu sličnih sa ciljem da se suzbije talas islamističkog nasilja u toj oblasti.