Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Vlada i predsednik Jemena podneli ostavku

Vlada i predsednik Jemena Abdrabuh Mansur Hadi podneli su večeras ostavku usred napete situacije sa šiitskim pobunjenicima poznatim kao Huti, saopštili su jemenski zvaničnici.

Oslobođeni Mubarakovi sinovi

Egipatski sud naložio je puštanje iz pritvora dvojice sinova svrgnutog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka jer su proveli u zatvoru maksimalan period tokom trajanja predkrivičnog postupka.

Nova istraga o smrti Nerude

Čile ponovo otvara istragu o smrti pesnika i nobelovca Pabla Nerude, jer postoje indicije da je bio otrovan, rekao je danas portparol čileanske vlade Fransisko Ugas.

"Učestvovao sam u ubistvu 1.600 ljudi"

Četiri i po godine Bredon Brajant radio je u tajnom američkom programu za bespilotne letelice za bombardovanje meta u Avganistanu i okolnim zemljama. Rečeno mu je da je učestvovao u ubistvu više od 1.600 ljudi.

Šakil O'Nil postao policajac

Jedan od najboljih centara u istoriji košarke, četvorostruki NBA prvak Šakil O'Nil, koji je igračku karijeru završio 2011. godine, počeće da radi kao policajac u floridskom gradu Doralu, udaljenom 20-ak kilometara od Majamija.

Preminuo Kemal Monteno

Čuveni pevač Kemal Monteno preminuo je jutros u Zagrebu u 67. godini. Vest o smrti poznatog kantautora potvrdila je njegova ćerka.

Rekordan broj učesnika u Davosu

Svetski ekonomski forum (WEF) pod nazivom "Novi globalni kontekst", koji počinje danas u Davosu, okupiće rekordan broj političara i poslovnih ljudi koji će, kako se očekuje, razmatrati mogućnosti za jačanje saradnje u svetlu sve veće globalne nebezbednosti.

Zatvor zbog prskanja svetom vodicom

Dva Rusa osuđena su na deset dana zatvora zato što su svetom vodicom poprskali mauzolej u kome se nalazi Lenjinovo telo, uzvikujući "Digni se i hodaj".

Heroju državljanstvo Francuske

Francuske vlasti proglasile su zaposlenog u jevrejskoj radnji, muslimana poreklom iz Malija, koji je spasao mušterije tokom terorističkog napada herojem.

Avion "Er Azije" se kretao prebrzo

Avion kompanije "Er Azija", koji se prošlog meseca srušio u Javansko more, vinuo se na veću visinu brže nego što je uobičajeno da bi potom "stao", izjavio je indonežanski ministar saobraćaja Ignasius Džonan.