Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Najgora suša u Brazilu od 1930.

Najnaseljenije oblasti u Brazilu suočavaju se sa najgorom sušom od 1930. godine, izjavila je brazilska ministarka za životnu sredinu Izabela Tejšeira.

Japan: Nema napretka u oslobađanju talaca

Vlada Japana danas nastavlja sa pokušajima da spasi dva taoca koje Islamska država preti da će ubiti, ali u tom procesu još uvek nema značajnijeg napretka, saopšteno je jutros iz vlade.

Preživeo Gestapo, Aušvic i marš smrti

Devedesettrogodišnji Fredi Knoler preživeo je tokom Drugog svetskog rata ispitivanje Gestapoa, logor Aušvic i marš smrti na temperaturi ispod nule, prenosi britanska mreža Bi-Bi-Si, uoči 70. godišnjice oslobođenja Aušvica.

Na prodaju rukavice Muhameda Alija

Ljubitelji boksa moći će da kupe na aukciji rukavice koje su nosili Muhamed Ali i Soni Liston u meču za titulu iz 1965. godine, jednom od najkontroverznijih u istoriji boksa.

Pronađen trup "Er Azije" i još četiri tela

Indonežanski ronioci dospeli su do trupa aviona malezijske komanije "Er Azija", koji se krajem prošlog meseca srušio u Javansko more, i izvukli su tela još četiri žrtve ove nesreće.

Ko su najbogatiji političari u BiH?

Članovi Predsedništva i rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta BiH poseduju imovinu vrednu stotine hiljada konvertibilnih maraka, piše "Glas Srpske".

Opoziv premijerke Tajlanda

Parlament Tajlanda izglasao je danas opoziv premijerke Jingluk Šinavatre, nekoliko sati posle objavljivanja namere tužilaštva da protiv nje podigne optužnicu zbog korupcije.

Portparolu Anonimusa pet godina zatvora

Novinar i neformalni portparol hakerske grupe "Anonimusi" Baret Braun osuđen je na pet godina zatvora zbog neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, saopštile su njegove pristalice.

Ostavila bebu u taksiju dok je pljačkala prodavnicu

Amanda Paoleti (29) iz Vilmingtona u SAD uhapšena je nakon što je taksista - koji nije znao zašto je tražila da se nakratko zaustave ispred jedne prodavnice - rekao policiji na koju adresu ju je odvezao nakon pljačke.

"Diznilend" izvor zaraze malim boginjama

Kalifornija se suočava sa manjom epidemijom malih boginja, bolesti koja je u SAD praktično iskorenjena, a većina slučajeva je povezana sa tematskim parkom "Diznilend", saopštile su danas lokalne vlasti.

Vlada i predsednik Jemena podneli ostavku

Vlada i predsednik Jemena Abdrabuh Mansur Hadi podneli su večeras ostavku usred napete situacije sa šiitskim pobunjenicima poznatim kao Huti, saopštili su jemenski zvaničnici.

Oslobođeni Mubarakovi sinovi

Egipatski sud naložio je puštanje iz pritvora dvojice sinova svrgnutog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka jer su proveli u zatvoru maksimalan period tokom trajanja predkrivičnog postupka.

Nova istraga o smrti Nerude

Čile ponovo otvara istragu o smrti pesnika i nobelovca Pabla Nerude, jer postoje indicije da je bio otrovan, rekao je danas portparol čileanske vlade Fransisko Ugas.