Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

U Akapulku 14 tela s odsečenim glavama

U meksičkom turističkom letovalištu Akapulku je u samo jednom danu ubijeno 27 ljudi, od kojih je 14 pronađeno s odrezanim glavama nedaleko od trgovačkog centra.

Pad aviona preživelo 27 putnika

Najmanje 77 osoba je poginulo, a 27 je preživelo pad iranskog aviona "Boing 727" koji se srušio zbog loših vremenskih uslova na severozapadu Irana.

Grci pohapsili 15 imigranata

Grčka policija uhapsila je grupu od 15 avganistanskih imigranata kao i jednu ženu iz Maroka koji su pokušali da uđu u dva mala iznajmljena aviona koja su trebalo da ih prevezu u Italiju, saopštili su danas zvaničnici.

Trojica poginula bežeći od policije

Tri muškarca u putničkom automobilu, bežeći od policije, poginuli su jutros u japanskom gradu Osaki pošto su udarili u cisternu, saopštila je lokalna policija a prenela agencija Kjodo.

Policajac i civil poginuli u pucnjavi

Najmanje dve osobe su poginule a četvoro je ranjeno posle pucnjave koja je izbila danas pri intervenciji policije ispred noćnog kluba u Baltimoru saopštila je lokalna policija.

Dan Republike srpske

Svetom arhijerejskom liturgijom u hramu Hrista spasitelja u Banjaluci jutros je počelo obeležavanje Dana Republike Srpske i njene Krsne slave, Svetog arhiđakona Stefana.

Pobijeni francuski taoci u Nigeru

Dvojica francuskih talaca, otetih u Nigeru, izgubili su život u pokušaju spasavanja u koji su bile uključeni pripadnici francuskih snaga, potvrdio je francuski ministar odbrane Alen Žipe.

Preminuo Jirži Dinstbir

U Pragu je preminuo Jirži Dinstbir, čehoslovački disident, nekadašnji šef čehoslovačke diplomatije i izvestilac za ljudska prava u bivšoj Jugoslaviji.

Zakon koči zatvaranje ozloglašenog Gvantanama

Američki predsednik Barak Obama potpisao je nacrt zakona o vojnom budžetu za 2011. godinu, najavljujući da će tražiti izmene odredbi koje zabranjuju da se osumnjičenima za terorizam iz Gvantanama sudi pred američkim civilnim sudovima.

Rumuni i Bugari ipak van Šengen prostora

Bugarska i Rumunija se neće priključiti Šengen prostoru krajem marta,  kako je ranije planirano, jer se tome, osim Francuske i Nemačke, protivi još deset evropskih zemalja.

Kina špijunira Reno

Član francuskog parlamenta Bernar Karajon izjavio je da postoje indicije da je Kina umešana u slučaj industrijske špijunaže u francuskom proizvođaču automobila Renou.

Britanski prevoz na meti Al Kaide?

Britanske saobraćajne vlasti upozorile su civilnu avijaciju da bi neki aerodrom ili druga meta u vezi sa avioprevozom mogli da postanu meta Al Kaide, i navele da je pretnja kredibilna, prenosi BBC.

U Jemenu ubijeno 17 vojnika

Najmanje 17 jemenskih vojnika ubijeno je u odvojenim zasedama na nemirnom jugu zemlje, a sumnja se da iza napada stoji Al Kaida.

U Grčkoj 40% manje automobila

Broj registracija automobila u Grčkoj, čija je ekonomija zahvaćena recesijom, opao je za 37,1 odsto u 2010. godini, u vreme kada se vozači suočavaju sa rastom cena goriva i poreza, saopštio je državni zavod za statistiku.