Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Pohapšeni špijuni u Iranu

U Iranu je uhapšeno više od deset špijuna koji su radili za Izrael, rekao je iranski ministar informisanja Hejdar Moslehi.

Razbijen lanac trgovaca ženama

Ruska policija saopštila je danas da je rasturila kriminalnu mrežu koja je mlade žene sa Dalekog istoka slala u evropske i azijske zemlje zbog prostitucije.

Poginula četiri skijaša

Četiri skijaša poginula su danas u lavini pošto su skijali van staza u oblasti Val d'Izer u francuskom delu Alpa, izjavio je policijski zvaničnik Žan-Klod Žen.

Štrajkuju izraelske diplomate

Izraelske diplomate nastavile su da šire štrajk zbog malih plata, nakon što su gotovo potpuno prestale da pomažu pri posetama stranih zvaničnika, odlascima izraelskih političara u inostranstvo i građanima kojima su potrebne vize.

Belgiju čeka sudbina Portugala?

U očekivanju da Portugal pristane na paket pomoći Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, na meti nervoznih investitora našla se i Belgija, čiji je javni dug u odnosu na bruto domaći proizvod zabrinjavajuće visok, piše danas britanska štampa.

Kazahtanci hoće da zadrže predsednika

Sakupljeni su potpisi najmanje polovine birača Kazahstana koji podržavaju održavanje referenduma za produženje mandata sadašnjeg predsednika Nursultana Nazarbajeva za još deset godina, bez izbora, saopštili su organizatori ove inicijative.

Hladnoća nastavlja da ubija Indijce

Hladnoća na severu Indije izazvala je prošle noći smrt devetoro beskućnika, čime se broj tamošnjih žrtava hladnog vremena, koje traje nedeljama, popeo na 116.

Godinu dana posle potresa Haiti i dalje ugrožen

Godinu dana od kako je 12. januara 2010. godine razorni zemljotres pogodio Haiti još nisu saopšteni zvanični podaci o broju žrtava u jednoj od najvećih tragedija koje su dogodile u svetu u proteklih 100 godina.

ETA proglasila trajno primirje

Oružana baskijska separatistička grupa ETA proglasila je trajno primirje, objavljeno je na veb-sajtu baskijskog lista ''Gara''.

Asanž čeka odluku o izručenju

Osnivač sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž trebalo bi da se pojavi pred sudom u Londonu, koji će odlučivati o njegovoj ekstradiciji Švedskoj.

Mali nastići ostaju zajedno

Iako je američki sud u Kaliforniji pre 15 dana odlučio da razdvoji i u dve porodice smesti Damjana (8) i Nastasiju Nastić (5), koje je pre šest meseci oduzeo roditeljima Vuku i Verici, to se neće dogoditi.

Bujica odnosi živote u Australiji

Najmanje osam ljudi je poginulo, a čak 72 osobe se vode kao nestale posle bujice koja je protutnjala australijskim gradom Tuvumbom, saopštila je australijska policija.

Koeljo zabranjen u Iranu

Poznati brazilski pisac Paolo Koeljo izjavio je da je prodaja njegovih knjiga zabranjena u Iranu i zatražio od vlade njegove zemlje da interveniše.

Jurio po Hrvatskoj pa dobio zabranu

Četrdesetogodišnji državljanin Srbije jurio je autoputem Zagreb - Lipovac "mercedesom" beogradske registracije brzinom od čak 244 kilometra na sat.

Nabuko i Južni tok se ne spajaju

Evropska unija za sada ne razmatra mogućnost spajanja gasovoda "Južni tok" i "Nabuko", izjavila je danas predstavnik Evropske komisije Marlin Holcner.

Novi sukobi u Sudanu

Najmanje 33 osobe su poginule, a na desetine ih je ranjeno u sukobima u regionu Abjeja, na granici između južnog i severnog dela Sudana, dok se nastavlja glasanje na referendumu o nezavisnosti južnog Sudana.