Berluskoni možda bez imuniteta

Italijanski Ustavni sud danas počinje raspravu o ustavnosti Zakona o imunitetu lica na javnim funkcijama.
Italijanski Ustavni sud danas počinje raspravu o ustavnosti Zakona o imunitetu lica na javnim funkcijama.

Prema tom zakonu je italijanski premijer Silvio Berluskoni zaštićen od pojavljivanja pred sudom. Premijer je optužen u dva slučaja u Milanu za korupciju i proneveru poreza. Oba postupka protiv Berluskonija privremeno su prekinuta, ali će se odmah nastaviti ako Sud utvrdi da je zakon neustavan.

Sud od 15 sudija danas će na otvorenom ročištu razmatrati ovaj predmet a odluka se očekuje u četvrtak. Zakon kome se oštro protivila opozicija usvojen je u martu prošle godine zahvaljujući Berluskonijevim konzervativnim poslanicima koji kontrolišu parlament, a stupio je na snagu narednog meseca.

Prema tom zakonu suđenja su suspendovana do 18 meseci ako je optuženi "legitimno sprečen" time što je premijer ili član vlade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet