Oslobođeni Mubarakovi sinovi

Egipatski sud naložio je puštanje iz pritvora dvojice sinova svrgnutog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka jer su proveli u zatvoru maksimalan period tokom trajanja predkrivičnog postupka.
Egipatski sud naložio je puštanje iz pritvora dvojice sinova svrgnutog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka jer su proveli u zatvoru maksimalan period tokom trajanja predkrivičnog postupka.

Ala i Gamal Mubarak su sudskom odlukom oslobođeni, rekao je njihov advokat Farid el Deb.

Apelacioni sud je početkom januara naložio da se ponovo pokrene sudski postupak protiv dvojice braće kao i protiv njihovog oca, čime je ukinuta presuda nižeg suda kojom su braća bila osuđena na četvorogodišnje kazne zbog korupcije, a Mubarak na tri godine zatvora.

Svrgnutom egipatskom predsedniku izrečena je zatvorska kazna u maju prošle godine pošto je proglašen krivim za proneveru javnih fondova za oko 10 miliona evra namenjenih za održavanje predsedničkih palata u Egiptu. Advokat je rekao da će i Mubarak, koji se nalazi u vojnoj bolnici, biti oslobođen, međutim državni mediji su preneli da još uvek nema sudske odluke o tome.

Sud je u novembru odbacio optužbe protiv Mubaraka za ubistvo nekih od oko 800 demonstranata ubijenih tokom 18. dnevnog ustanka protiv njegovog režima početkom 2011. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet