Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Četvoro povređenih u trci sa bikovima

Više stotina ljudi i desetak bikova trčalo je danas ulicama Pamplone u prvoj trci bikova u okviru španskog praznika San Fermin, a na početku trke povređene su četiri osobe.

Grizli ubio turistu u Jeloustonu

Medvedica grizli usmrtila je jednog šetača u američkom nacionalnom parku Jeloustoun kada su je on i njegova supruga iznenadili na uobičajenoj stazi gde se nalazila sa mladuncima, izjavili su zvaničnici ovog parka.

Okončana drama s taocima u Maleziji

Malezijska policija uhapsila otmičara i okončala višečasovnu opsadu jednog vrtića u kojem se četvoro vaspitača i 30 dece od jutros nalazilo kao taoci.

Kina demantovala smrt Đijang Cemina

Kineski državni mediji odbacili su danas kao čiste glasine informacije o smrti Đijang Cemina (84), bivšeg predsednika te zemlje i tvorca kineskog uspona, koje su se pojavile na internetu.

Voz udario u autobus, 35 poginulih

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na severu Indije kada je voz udario u jedan autobus na pružnom prelazu poginulo je 35 ljudi.

Zakrčili saobraćaj zbog lažnih novčanica

Vozači u Rusiji koji su pomislili da će postati bogati, izazvali su kolosalno zakrčenje saobraćaja na autoputu sa 10 traka kod Moskve, istrčavši iz kola da bi sa kolovoza pokupili velike količine razbacanog novca.

Koje tajne krije arhiv Vatikana

Od zakonskog akta sa suđenja Galileu, sa potpisanim priznanjem slavnog naučnika iz Pize, do Mikelanđelovih rukopisa i neobjavljenih dokumenata koji se odnose na Drugi svetski rat, samo su deo od stotinu odabranih "blaga" tajne vatikanske arhive, koje će biti izneto na svetlost dana iz blindiranih prostorija Apostolskih palata.

Meduze ugrožavaju nuklearke

Jata meduza su poslednjih dana zatvorile jednu nuklearku u Škotskoj, elektranu u Izraelu i opekle 2.000 osoba u jednom dana na plaži na Floridi.