Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Toplana dogovorila sa Spensom kako da naplati dug

Kako saznaje Radio 021, Toplana i Spens su postigli sporazum u vezi sa dugom za grejanje od 69 miliona dinara, čime su se stekli uslovi da se odblokira račun Sportsko-poslovnog centra i da bazeni ponovo budu u funkciji.

Školska ekskurzija pred inspekcijom

Deo osmaka novosadske Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", mimo znanja roditelja, smešten je umesto u hotel na Tari, u obližnje ruinirano bivše vojno odmaralište bez grejanja, tvrdi za Radio 021 jedan od roditelja učenika koji su bili na ekskurziji proteklog vikenda.

Brisel: Otvoreno predstavništvo Vojvodine

U Briselu je otvorena kancelarija Vojvodine, regionalno predstavništvo pri Misiji Srbije, koje će biti namenjeno čvršćem, boljem i efikasnijem povezivanju pokrajine i Evropske unije, bilo da se radi o ekonomskim ili drugim interesima i međusobnoj saradnji na svim nivoima.

Bicikli ili automobil?

S obzirom na situaciju u društvu, donekle je sasvim normalno da građani najviše razmišljaju o tome da li će uopšte imati automobil, ali problem koji često ostaje skrajnut je činjenica da izduvni gasovi štete prirodi i našim plućima.

Pasaž u centru daju zanatlijama

Pasaž u Dunavskoj 3, u kome se sada nalaze magacini koje koriste obližnje prodavnice, biće adaptiran tako da lokale u njemu mogu koristiti majstori starih zanata kako bi se ove delatnosti sačuvale od zaborava.

Gradska kuća izbegava nezgodna pitanja

Gradska kuća odbila je da Radiju 021 pokaže na uvid brojčano stanje službenih vozila, potrošnju goriva i službene naloge zaposlenih, iako je u pitanju trošenje novca poreskih obveznika.

Slučaj profesorke koja je širila mržnju predat Tužilaštvu

Slučaj profesorke engleskog jezika u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu Jelene Popović-Ivanović, koja je preko društvene mreže Fejsbuk širila mržnju prema nacionalnim manjinama i LGBT populaciji, predat je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

Sve veći broj dece dolazi u Svratište

Blizu 200 mališana iz porodica u kojima nemaju obezbeđene osnovne uslove za život, redovno dolazi u Svratište na Bulevaru oslobođenja, gde dobijaju čistu odeću i obuću, hranu, ali i emotivnu i edukativnu podršku.