Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Video nadzor tek u povoju

Iako je ulični video-nadzor instaliran krajem prošle godine, još nije završena obuka policajaca koji će njime upravljati, pa građani ne treba da očekuju prijave ako su napravili prekršaj poput prolaska kroz crveno.

I dalje topli radijatori

Iako grejna sezona zvanično prestaje danas, radijatori novosadskih stanova priključenih na mrežu Toplane,  još će najmanje tri dana biti topli.

Gradi se Holidej in u Novom Sadu

U pokrajinskoj vladi danas su potpisani ugovori o izgradnji hotela "Holidej in" u Novom Sadu, čija je izgradnja prvobitno najavljena za polovinu ovog meseca.

Otvaranje Urgentnog centra u junu

Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine biće otvoren u drugoj polovini juna, izjavio je portparol pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

Gužve kod železničke stanice

Počela je rekonstrukcija kolovoza kod železničke stanice, na uglu Bulevara Oslobođenja i Bulevara Jaše Tomića, zbog čega je saobraćaj otežan u ovom delu grada.

Počinje kontrola splavova i brodova

Svim vlasnicima brodova i splavova privezanih na Dunavu inspektori će početi da kontrolišu dozvole, a provera očekuje i neka preduzeća koja rade u priobalju, najavljuju u gradskim službama.

Maturantima za panoe traže 150 evra

Tradicija da slike novosadskih maturanata krase izloge radnji u centru mogla bi biti ugrožena, jer pojedini vlasnici traže i do 150 evra za objavljivanje maturantskih panoa, a neki potpuno odbijaju mogućnost da imalo zaklone sadržaj svog izloga ovakvom tablom.

Racionalizacija ugrožava kvalitet nastave

Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" pozvao je sve prosvetne radnike na protest zbog smanjivanja broja odeljenja kao mere racionalizacije u prosveti.  

Ugostitelji traže manje takse

Udruženje ugostitelja Novog Sada podnelo je zahtev da se smanje takse za isticanje reklamnih panoa i držanje muzičkih uređaja u ugostiteljskim objektima, koje su od prošle godine deset puta veće.  

SPO izlazi iz vlade?

Prema rečima predsednika Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta obnove, Žike Gojkovića, ta stranka će preispitati svoje učešće u vladajućoj koaliciji ukoliko se u najskorije vreme ne donese Zakon o restituciji.