Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Rak dojke sve češći

Novosadski Dom zdravlja će za nekoliko meseci dobiti jedan novi mamografski aparat iz donacija Evropske unije.  

Kampanja za zdraviji grad

Kampanja "Zdrav grad – zdravi ljudi" počela je raspisivanjem konkursa za najbolju fotografiju sa motivom koji na najoriginalniji način predstavlja Novi Sad kao zdrav grad.

Danas je Veliki petak

Hrišćanske crkve, koje ove godine istovremeno proslavljaju Uskrs sve dane u Nedelji stradanja, obeležavaju danas Veliki petak, dan kada je prema predanju, na Golgoti raspet i umro Isus Hrist.

Putari počinju farbanje

Javno komunalno preduzeće "Put" počelo je sa farbanjem pešačkih prelaza i linija na novosadskim ulicama, kaže za Radio 021 porparolka ove firme, Jelena Stojsavljević. Prema njenim rečima, farbanje horizontalne signalizacije nije moglo da počne ranije, jer to vremenske prilike nisu dozvoljavale.

Poslanici poslali molbe da zadrže funkcije

Više od 30 vojvođanskih poslanika uputilo je republičkoj Agenciji za borbu protiv korupcije molbu kojom traže da im se do isteka mandata, 2012. godine, odobri ostanak na duplim položajima.

Novi ugovor o pravima radnika

Predstavnici Gradskog veća i Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti potpisali su Poseban kolektivni ugovor za javna preduzeća grada, koji će važiti naredne tri godine.

Međusobne optužbe "Spensa" i "Ajaksa"

Međusobne optužbe između Fudbalskog kluba "Ajaks" i "Spensa" se nastavljaju. Nakon sudske odluke da se zbog nagomilanog duga od oko 750.000 dinara ovaj klub iseli sa terena na Sajmištu, direktor ove škole fudbala, Živan Mandić, kaže za naš radio da je "Spens" odbio dogovor oko vraćanja duga.

Menja se trasa linije 12

Od sutra počinje da se primenjuje prolećni red vožnje u gradskom saobraćaju. Na ulicama će se radnim danima nalaziti oko 200 vozila, a vikendom duplo manje.

Krivična prijava za utaju poreza

Poreska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv M.I. iz Beograda, vlasnika i direktora preduzeća "IVE MARK" iz Novog Sada, zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i poreske utaje.