Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Poslanici zaboravili na državnu agenciju

Iako funkcionerima koji obavljaju više funkcija u četvrtak ističe zakonski rok u kojem bi trebalo da se opredele za vršenje samo jedne dužnosti, niko od vojvođanskih poslanika nije se tim povodom obratio Agenciji za borbu protiv korupcije, potvrđeno je za Radio 021 u ovoj državnoj instituciji.

Još ništa od Eko parka

Iako je Eko park među kapitalnim investicijama u planu Zavoda za izgradnju grada, još uvek se ne zna koliko će novca biti odvojeno za njega kao ni kada će početi pripremni radovi.      

Studenti nezadovoljni

Kako saznaje Radio 021, studenti koji su upisali fakultet 2006. godine i mlađi neće imati jasno definisano akademsko zvanje. Prema našim informacijama, neki studenti koji završe četvorogodišnje studije biće "dodiplomirani", a zvanje diplomiranih će dobiti tek ako završe i master studije, koje su preskupe za prosečnog studenta.

Javne nabavke mimo zakona

Gradski budžetski inspektori utvrdili su propuste u sprovođeju javnih nabavki u Vodovodu, Predškolskoj ustanovi i na Spensu.

Ističe rok za prijavu inovacija

Rok za prijavu na konkurs za najbolju ovogodišnju tehnološku inovaciju, na koji se mogu prijaviti svi naučnici iz Srbije i Srpske, ističe u sredu.  

Žive u zgradi koja se ruši

Pet porodica iz Kosovske ulice broj 6 već tri godine žive u stalnom strahu da će im se kuća srušiti, jer joj je oštećen temelj, i kako kažu ne prođe dan da se sa ispucalih zidova ne odvali neki komad.      

Okasnilo zaprašivanje komaraca

Tender za zaprašivanje komaraca trebalo bi da bude završen u sledeće dve nedelje, nakon čega će biti poznato kome je dodeljen taj posao za ovu godinu.

Komarčević najbolji na Polumaratonu

Miroslav Komarčević, atletičar Crvene zvezde, trijumfovao je na Novosadskom NIS polumaratonu rezultatom 1:10:08, ispred drugoplasiranog Saše Stolića iz Opova i Gorana Miličića iz Atletskog kluba "Kosovo polje", koji je na cilj stigao treći.