Još ništa od Eko parka

Iako je Eko park među kapitalnim investicijama u planu Zavoda za izgradnju grada, još uvek se ne zna koliko će novca biti odvojeno za njega kao ni kada će početi pripremni radovi.      
Iako je Eko park među kapitalnim investicijama u planu Zavoda za izgradnju grada, još uvek se ne zna koliko će novca biti odvojeno za njega kao ni kada će početi pripremni radovi.

Izgradnja Eko parka na Petrovaradinskoj adi može da predstavlja problem jer se u blizini nalazi izvorište vode, pa postoji opasnost njegovog zagađenja.

Načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Lidija Tomaš kaže za Radio 021 da tek treba da se utvrdi šta sve može da se nalazi u okviru parka. "Sigurno je da se nikakvi sadržaji neće postavljati, a koji su u suprotnosti sa zaštitom izvorišta, a kad to kažem mislim da će se uključiti i nadležna ministarstva. Bez njihovih procena studija opravdanosti neće moći bilo kakvi sadržaji da se grade", rekla je ona.

Podsetimo, Eko park je trebalo da se nalazi na Petrovaradinskoj adi kao i Exitov kamp. Međutim zbog poplave Dunava Exitov kamp je izmešten na drugo mesto, dok su radovi na Eko parku obustavljeni.

U programu Zavoda za izgradnju grada za kapitalne investicije ove godine odvojeno je oko 1,5 milijardi dinara, između ostalog za gradnju novih Bulevara, mosta, nastavak radova na stadionu Karađorđe i Đačkom igralištu.

.

  • stara novosadjanka

    31.03.2010 16:23
    zalosno
    Samo nam Eko park fali. bolje da se bore protiv vise nenormalne korupcije i uzasnog kriminala po ovom gradu! Sta je ovo sa ovim gradom majko moja!Pa potpuno haos je,a niko nista,niko!Sta je ovo!Kome oni premazuju oci,ja ovo nisam dozivela,ovo je bio pristojan grad,a sad je po svemu rupa bez dna!!!!Zalosno!!
  • ns

    31.03.2010 14:06
    Neko je smislio sebi novi izvor uzimanja para u bliskoj buducnosti. Gradjani finansiraju izgradnju, a neko drugi kasnije tu zaradjuje od nekih kafana, kampova, koncerata, sportskih kerafeka, i sta li su sve jos isplanirali. Nije im dovoljno sto od nas uzimaju gradske novce da bi ih dali necijoj firmi, sad hoce za nase novce da izgrade i neki kao "eko"-park, gde vidim gomilu nekih basti i kafica, neki privatni kamp, i ostalo, sto ce ljudima "pruziti 'eko' ugodjaj", a onaj ko je "dobio" na koriscenje taj prostor, kafane ili plato u tom parku, ce zaradjivati u njemu napravljenim od budzetskih para. Dajte popravite ulice, molim Vas, zaboravite na te parkove i pravljenje privatnog profita tim koncertašima. To nam nije primarno, pogotovo da imamo kamp za 4 dana privatnog festivala. Ulice nam trebaju 365 dana!
  • novosadjanin

    30.03.2010 20:53
    ja sam za to da se igradi jedan zooloski vrt, ali da nekupujemo zivotinje nego mi gradjani da budemo atrakcija u njemu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti