Kreće SMS projekat "Dete raste"

Svaka trudnica u Vojvodini će polovinom aprila dobiti besplatni vaučer pomoću kojeg će aktivirati servis "Beba dolazi".

Svaka trudnica u Vojvodini će polovinom aprila dobiti besplatni vaučer pomoću kojeg će aktivirati servis "Beba dolazi".

Tokom trudnoće žene dobijaju poruke o preporučenim pregledima, ishrani i razvoju bebe, navodi dr Vojislav Stojšin iz MobiMed fonda, koji je tvorac ovog servisa. Servis ne želi da zameni lekara, a cilj  je da uspostavi bolju komunikaciju između lekara i pacijenta i da navede trudnice da se redovno kontrolišu.

Prema njegovim rečima, projekat "Beba dolazi" koristilo je više hiljada trudnica tokom tri godine, a rezultati su pokazali da je skoro 90 odsto korisnica bilo izuzetno zadovoljno ovim servisom.

Pored servisa koji je namenjen trudnicama, pokreće se i SMS projekat "Dete raste" koji je osmišljen tako da obuhvati prvih sedam godina života.

U toku godine roditelj dobija niz personalizovanih, uzrastu deteta prilagođenih SMS
poruka o preporučenim zdravstvenim pregledima, kalendaru vakcinacije, kalendaru psihomotoričkog rasta i razvoja, dečijoj preventivnoj stomatologiji, pedagogiji i vaspitanju. Poruke imaju za cilj da podsete, preporuče i dodatno ukažu na značaj redovnih zdravstvenih pregleda  i  vaspitanja dece.

Ideja projekta je da kontinuirano obezbedi tačnu, pravovremenu i personalizovanu informaciju o načinu unapredjenja zdravlja žene, od trudnoće, pa sve do detetovog polaska u školu.

Korisnik servisa (roditelj) dobija vaučer na kome se nalazi pristupni kod i uputstvo za aktiviranje servisa. SMS porukom sa kodom i podacima o uzrastu deteta roditelj aktivira servis. Od tada, pa u narednih 12 meseci roditelj dobija personalizovane poruke sa zdravstvenim preporukama iz projekta "Dete raste".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti