Ističe rok za prijavu inovacija

Rok za prijavu na konkurs za najbolju ovogodišnju tehnološku inovaciju, na koji se mogu prijaviti svi naučnici iz Srbije i Srpske, ističe u sredu.  
Rok za prijavu na konkurs za najbolju ovogodišnju tehnološku inovaciju, na koji se mogu prijaviti svi naučnici iz Srbije i Srpske, ističe u sredu.

Koordinator projekta Dragan Povrenović, kaže za Radio 021 da očekuje da će na konkursu biti više od 200 prijava, u kategorijama realizovane inovacije, inovacione ideje i kategoriji potencijala. "Mi, kao i svake godine do sada, smo u prilici da sprovodimo takmičenje tokom čitave godine, tako da ćemo konačan rezultat znati tek na kraju godine, odnosno u decembru kada je finale. Od aprila do decembra, permanantno radimo s našim takmičarima. Obučavamo ih kako da svoje ideje realizuju kroz ispitivanje tržišta, pripremu biznis plana i kako da pobede sebe u tome", kaže Povrenović.    

Osim nagrade za najbolju tehnološku inovaciju, biće dodeljene i specijalne nagrade, poput onih za najbolje studentske i ženske timove, ali i regionalne, u zavisnosti od prijava u određenom regionu. To znači i da bi se za predloge s područja Novog Sada, mogla zatražiti podrška lokalnih vlasti, kako bi se u što većoj meri osigurala relaizacija projekata, a samim tim i otvorila nova radna mesta.

Povrenović kaže da pobednik takmičenja može očekivati nagradu od 20.000 evra. "Ono što je zapravo najveća nagrada, i za takmičare i za nas, je da su oni nakon ciklusa takmičenja osposobljeni da otvore sebi radno mesto i naprave novu kompaniju. Tokom prethodnih pet godine se samo na osnovu učešća na takmičenju pojavilo 60 novih kompanija i otvoreno je preko 200 radnih mesta. To su podaci kojima se mi ponosimo", kaže Povrenović.   

Ukupan početni nagradni fond takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju je 12 miliona dinara. Podsetimo da je prošle, kao i 2007. godine, na ovom takmičenju pobedio tim iz Novog Sada, a da svake, timovi iz našeg grada dođu do finala. Više o takmičenju za najbolju tehnološku inovacju možete saznati na sajtu www.inovacija.org . (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti