Gradski stanovi za radnike javnih preduzeća?

Za stanove iz gradskog stambenog fonda će, odlukom Skupštine grada, od sada će moći da konkurišu i radnici javnih preduzeća i svih ustanova koje se finansiraju iz budžeta, prenosi "Blic".

Za stanove iz gradskog stambenog fonda će, odlukom Skupštine grada, od sada će moći da konkurišu i radnici javnih preduzeća i svih ustanova koje se finansiraju iz budžeta, prenosi "Blic".

Međutim, u komisiji za stambena ističu da to ne znači masovnu podelu gradskih kvadrata, nego samo usklađivanje sadašnjih propisa sa zakonskim izmenama, kao i to da imaju malo stanova na raspolaganju. U vlasništvu grada se trenutno nalazi nekoliko desetina stanova, od čaga je oko 30 prazno. U podeljenim stanovima žive uglavnom porodice ratnih invalida, koji su ostvarili to pravo preko Centra za socijalni rad. Poslednje izmene odluke o raspolaganju stambenim fondom rezultat su, kako se navodi, zbog usaglašavanja ovog akta sa izmenama zakona i statuta, pri čemu je dodato da za te stanove konkurišu radnici svih firmi koje se finansiraju iz gradske kase. Sama dodela stanova će se vršiti na osnovu ranije utvrđenog pravilnika.

  • Vaskez NS

    01.04.2010 20:02
    Ok..
    Ovu socrealističku odluku ne bih da komentarišem, u vreme kada je put za doći do stana za većinu prosečnih građana sa prosečnim zaradama ravan putu na Mesec.
    Ali ipak, setio bih se nekoga - pre nekoliko meseci, jedna ženica, čistačica u hitnoj pomoći, živela je sa svojim sinom u garaži ambulantnih kola. I zato, kao građanin i novosađanin koji je indirektno "kupio" te stanove Skupštini grada koja njima sada raspolaže - dajem predlog da se stan na korišćenje dodeli toj ženi !
  • ma da

    01.04.2010 16:30
    Ma kakve samohrane majke i pošteni radnici u JKP. Da oni brinu o njima ne bi dali 2 miliona evra za univerzijadu i 200.000 za doček ng. Setite se novčanika, torbi, karkanja, kalendara, sestre koja 2 godine ne radi a prima platu i sl.
  • sosa

    01.04.2010 06:23
    @Malo Morgen
    Znaš šta, radni sam čovek već 10 godina, i malko sam se pozabavila analizom ko se i gde zapošljava, naravno da ima svetlih izuzetaka, ali generalno svuda su "veze" u svakom obliku i formi u igri...krenuvši od Univerziteta, Zdravstva, Prosvete, Sudstva, o JP da i ne govorim, pa tek u privatnim firmama...Tako da tvoja teza apsolutno ne stoji. Ovo je Srbija! Ali, nije ni drugde mnogo bolje. Nije više pitanje ko se kako i pomoću čega zaposlio, već kako radi svoj posao! A tu su stvari katastrofalne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti