Dugi redovi za pasoše do daljnjeg

Novosađani kojima su potrebni novi pasoši, još neko vreme moraju računati na gužve prilikom izdavanja putnih isprava.

Novosađani kojima su potrebni novi pasoši, još neko vreme moraju računati na gužve prilikom izdavanja putnih isprava.

Kako je za Radio 021 objasnio zamenik načelnika novosadske policije, Stevan Jarić, problem je što za izdavanje dokumenata policija ima samo tri elektronska čitača, nasuprot 19 uređaja koji služe za prijem zahteva. Jarić kaže da čitači nisu skupi i da je u toku njihova nabavka, ali dodaje da zbog složenosti tenderske procedure, ne zna kada će biti u upotrebi.

Dodatni problem prilikom izdavanja dokumenata, predstavljaju i kvarovi sistema, zbog kojih nedovoljna tri čitača, često nisu u funkciji. Dodajmo da prema najnovijim policijskim podacima, u Novom Sadu ima prijavljeno 390.000 građana, što je za čak 30 odsto više u odnosu na pre osam godina. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti