Putari počinju farbanje

Javno komunalno preduzeće "Put" počelo je sa farbanjem pešačkih prelaza i linija na novosadskim ulicama, kaže za Radio 021 porparolka ove firme, Jelena Stojsavljević. Prema njenim rečima, farbanje horizontalne signalizacije nije moglo da počne ranije, jer to vremenske prilike nisu dozvoljavale.

Javno komunalno preduzeće "Put" počelo je sa farbanjem pešačkih prelaza i linija na novosadskim ulicama, kaže za Radio 021 porparolka ove firme, Jelena Stojsavljević.

Prema njenim rečima, farbanje horizontalne signalizacije nije moglo da počne ranije, jer to vremenske prilike nisu dozvoljavale.

"Da bi farbanje počelo, neophodno je da temperatura tla bude iznad trinaest stepeni i da nema padavina. Tek sam su se stekli uslovi da počnemo sa radom", kaže Stojsavljevićeva.

"Dinamika rada zavisi isključivo od naloga koje nam šalju ZIG i Gradska inspekcija za saobraćaj. Dok ne dobijemo naloge od njih, ne možemo ni da počnemo radove u širem obimu'', ističe portparolka ''Puta''.

Svake godine na proleće se pešački prelazi i drugi vidovi horizontalne signalizacije osvežavaju novom farbom, a ove godine su farbane površine dodatno oštećene zbog puno padavina i soli koja je bacana na puteve.

  • IceMen

    03.04.2010 10:22
    Hahaha
    Citam ovo i vidim da ste svi pametni i da se svi u sve razumete a mogu da se kladim da niste dalje od Futoga videli... Ma i nuklearnu fiziku drzite u malom prstu... Sta reci, SRBIJA!!!


  • Vladan

    02.04.2010 16:09
    Emilija, nemaju kalup za trougao... a napraviti kalup..pa to sigurno kosta... :D

    A sigurno da nikada nisu bili u nekoj razvijenoj zemlji u kojoj su pesacki prelazi iscrtani trouglovima...

    I na kraju... ako iscrtaju trouglove, sta cemo sa nazivom "zebra" ? :)
  • Vladan

    02.04.2010 14:27
    Da li je moguce da 2010 oni i dalje koriste obicnu farbu za obelezavanje??!?
    Pa vec 20 godina postoji i koristi se smesa umesto farbe koja se ne skida tako lako!! Cak je i Beograd koristi u nekim delovima.

    Ovi nas samo pljackaju beskonacnim farbanjem obicnom belom farbom... Dokle??!??!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.