Novosadski informativni portal 021

Zabava

FOTO: Džinovski glodar kao kućni ljubimac

Melani i Ričard Tipaldos iz Teksasa vlasnici su jednog od najneobičnijih kućnih ljubimaca na svetu. U pitanju je najveći glodar na svetu po imenu Geri, koji je težak čak 50 kilograma.

Meci sa svinjetinom šalju muslimane pravo u pakao

Grupa entuzijasta za oružje iz Ajdaha, ljuti su zbog mogućnosti da se islamski kulturni centar otvori blizu mesta gde su nekad bile kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centa, pa su odlučili da se bore protiv toga novom linijom specijalno dizajniranih metaka u kojima ima svinjetine.

Večeras posmatrajte Supermesec

Po zalasku Sunca večeras, 23. juna, nebo će obasjati pun Mesec, prividno mnogo veći nego što je uobičajeno. To će biti jedna od retkih prilka da vidimo takozvani Supermesec.

Od banana klavijatura

Dva studenta sa Masačusetskog Instituta za tehnologiju uspeli su od banana da naprave klavijaturu.

Stvarna uspavana lepotica

Džema Grifin je sedamnaestogodišnjakinja koja kada zaspi, spava u dugim vremenskim periodima, a dijagnostikovana joj je retka i neizlečiva bolest Klajn-Levin sindrom, koja je verovatno inspirisala bajku o uspavanoj lepotici.

Kinezi imaju najbrži kompjuter na svetu

Kineski superkompjuter je postao najbrži na svetu, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja koji potvrđuju da znatno prevazilazi američku mašinu koja je sada rangirana na drugo mesto.

Otkriven novi deo ljudskog tela

Britanski naučnici otkrili su novi deo ljudskog tela, debeo svega 0,001 mm, skriven duboko unutar rožnjače, prozirnog spoljašnjeg dela oka.

Gej pornići popularni u Pakistanu

Iako je u Pakistanu gej seks zabranjen zakonom, a samo dva odsto stanovništva smatra da homoseksualnost treba da bude društveno prihvaćena, rezultati drugog istraživanja pokazuju da je Pakistan svetski lider u Gugl pretrazi termina koji se odnose na gej pornografiju.

Pao s 15. aprata i preživeo

Britanac Tom Stivel (20) pao je sa 15. sprata balkona svog komšije u Oklandu na Novom Zelandu i preživeo, javljaju lokalni mediji.