VIDEO: Tinejdžer napravio podmornicu od otpada

Jedan maštoviti engleski tinejdžer uspeo je da napravi potpuno funkcionalnu podmornicu od odbačenih delova koji više nikome nisu bili potrebni.
Jedan maštoviti engleski tinejdžer uspeo je da napravi potpuno funkcionalnu podmornicu od odbačenih delova koji više nikome nisu bili potrebni.

Džastin Bekerman, koji ima 18 godina, proveo je 6 meseci u nastojanju da napravi podmornicu sa kojom bi bezbedno mogao da se kreće pod vodom, a ceo poduhvat ga je koštao oko 1.300 engleskih funti.

Podmornicu koju je konstruisao nazvao je "Nautilus", a ovaj bistri momak nosi i nadimak "Mekgajver" po izmišljenom tajnom agentu poznatom po inventivnom korišćenju stvari iz svakodnevnog života.

"Nautilus" pokreće motor za čamac, telo podmornice je napravljeno od lagane talasaste plastike i vodovodnih cevi, dok je kupola ovog neobičnog prevoznog sredstva napravljena od dela svetlarnika.

Podmornica takođe poseduje rezervoare, vazdušne pumpe, vesla i ventile-regulatore pritiska iz stare mašine za pravljenje sode, plivajuće senzore i 4 baterije, sirenu, radio i ozvučenje, kao i bežičnu kameru i LED osvetljenje od 200 vati.

"Želeo sam da vidim kako bi bilo kada bih napravio podmornicu i zanimao je način na koji bih to mogao da uradim" rekao je Džastin koji je počeo da se zanima za razne mašine i pronalazaštvo još od malih nogu.

On je ovu svoju podmornicu uspešno istestirao na površini jednog jezera i potpuno je siguran da će sa njom uspešno zaroniti na prvom dužem putovanju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti