Novosadski informativni portal 021

Zabava

Britanska kraljica iznajmljuje park i palatu

Britanska kraljica Elizabeta druga, čiji su prihodi zbog politike štednje znatno smanjeni, iskoristiće Olimpijske igre kako bi popunila svoj budžet tako što će pojedine kraljevske rezidencije iznajmiti za mondenske prijeme, a park palate Vindzor za kampovanje.

Tost princa Čarlsa na aukciji

Tost serviran za doručak princu Čarlsu na dan venčanja sa pokojnom princezom Dajanom 1981. godine naći će se na aukciji 19. jula u Velikoj Britaniji, a početna cena kriške belog hleba je 500 funti (774 dolara), prenose britanski mediji.

VIDEO: Kako se formira lice

Uz objašnjenje mnogih drugih zanimljivosti našeg organizma, BBC-jeva serija "U ljudskom telu" prikazala je fascinantan video formiranja bebinog lica.

Američke vlasti: Sirene ne postoje

Američke vlasti su nedavno bile prinuđene da objave saopštenje u kojem negiraju da imaju bilo kakvih dokaza o postojanju sirena, mitskih bića sa glavom žene i telom ribe.

Crnogorci se tamičili u izležavanju

Takmičenje u izležavanju u etno selu Montenegro u Breznima kraj Nikšića završeno je nakon 24 sata neprekidnog ležanja podelom nagrade od 200 eura na četiri dela.

Muškarci na pivu su kreativniji

Naučnici sa Ilinois univerziteta u Čikagu primetili su da muškarci koji pre rešavanja mozgalica popiju nekoliko piva postižu bolje rezultate od onih koji nisu pili alkohol.

Napali majstora kung-fua

Prisila Dang (23), majstor kung-fua, odreagovala je na jedini način na koji ume kada su je dvojica tinejdžera napala dok je džogirala u Vankuveru.