Novosadski informativni portal 021

Zabava

VIDEO: 80. rođendan Lego kockica

Kako bi proslavili 80 godina svog postojanja, zaposleni u kompaniji Lego su na Jutjubu objavili sedamnaestominutni video koji govori o istoriji kompanije.

Dinje i lubenice dobile naziv po predsedniku

Turkmenistanski predsednik Gurbanguli Berdimuhamedov, čiji kult ličnosti u toj zemlji jača sve više, može se od nedelje pohvaliti da među brojnim počastima sada ima i po sebi nazvane dinje i lubenice.

Najdosadniji narod na svetu

Antropolog Džejn Fajanas, profesorica na Kornel univerzitetu, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka je proučavala narod Baining - kulturu koju antropolozi nazivaju najdosadnijom na Zemlji.

Pauk joj bio u uhu pet dana

Jednoj kineskinji, koja se požalila lekarima na peckanje u uhu, lekari su pronašli pauka koji je tu bio već nekoliko dana.

Linija puta prefarbana preko mrtvog rakuna

Amerikanac Šon Mekefi fotografisao je neobičan prizor koji je zatekao u Džonstaunu u Pensilvaniji – mrtvog rakuna na sred puta, prefarbanog sa žutom linijom razgraničenja trake.

Dve žene u jednom telu

Spojene američke bliznakinje Ebigejl i Britani Hensel iz Minesote, uprkos prognozama doktora da neće preživeti 12 meseci od rođenja, već 22 godine vode normalan život.

FOTO: Seku prste u znak žalosti

Domorodačko pleme Danis iz Papue Nove Gvineje praktikuje krajnje bizarne običaje nakon smrti voljene osobe. Naime, u ovom plemenu postoji običaj tokom kojeg svi članovi porodice nakon obreda seku prste na rukama u znak žalosti.

Seks vodič za turiste izazvao zgražavanje javnosti

Elektronska knjiga "Age of Consent: A Sex Tourists Guide!" (Uzrast seksualne saglasnosti: Turstički vodič!) Pitera F. Fridmana izazvala je pravo zgaražavanje javnosti, tako da je američka onlajn prodavnica Amazon morala da je povuče iz prodaje.