Dve žene u jednom telu

Spojene američke bliznakinje Ebigejl i Britani Hensel iz Minesote, uprkos prognozama doktora da neće preživeti 12 meseci od rođenja, već 22 godine vode normalan život.
Spojene američke bliznakinje Ebigejl i Britani Hensel iz Minesote, uprkos prognozama doktora da neće preživeti 12 meseci od rođenja, već 22 godine vode normalan život.

One studiraju, bave se sportom - igraju odbojku, košarku i plivaju - sviraju klavir, voze kola, a jedna je čak bila i verena pre tri godine.

Sestre Hensel su veoma redak par sijamskih bliznakinja. Ebigejl i Britani su spojene od vrata nadole, dele dve noge i dve ruke. Svaka kontroliše jednu polovinu tela i ne oseća bol one druge.

Imaju dva srca, dvoja pluća, dva stomaka, tri bubrega, a zajednički su im digestivni i reproduktivni organi. U 40.000 takvih slučajeva, samo jedan preživi više od godinu dana.

"Lepo se slažemo iako smo potpuno drugačije. Uvek se dogovaramo šta ćemo da obučemo, pravimo ustupke jedna drugoj. Želimo da imamo decu, ali nismo sigurne kako bi to izgledalo", kaže Ebigejl.

Sestre Hensel su lako položile vozački ispit na 16. rođendan. Ebigejl je upravljala volanom, a Britani je bila zadužena za davanje i oduzimanje gasa.

Kada jedu, takođe je potreban timski rad, na koji su se, kako kažu, navikle.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.