Novosadski informativni portal 021

Zabava

FOTO: Pleme koje ne poznaje pojam vremena

Naučnici su otkrili da jedno amazonsko pleme nema pojam o vremenu i datumima. Narod Amondava u Brazilu u svom jeziku uopšte nema reči za pojmove kao što su vreme, nedelja, mesec ili godina. To je potvrdio i profesor Kris Sinha sa Univerziteta Portsmut, piše Dejli Mejl.

Savršena wc šolja

Poznata američka kompanija za proizvodnju sanitarija dizajnirala je ve-ce šolju "numi" koja ima sve predispozicije da korisniku boravak učini prijatnijim i zanimljivijim, verovatno i dužim nego obično.

Tastatura koja čita misli

Novi patent neće bukvalno čitati vaše misli, ali trebalo bi da skrati vreme koje je tastaturi potrebno da prepozna koje slovo želite da ukucate. Buduća "Eplova" tastatura imaće ugrađene male senzore osetljive na dodir, prenosi "Tajm".

Top 10 predviđanja o apokalipsi

Harold Kemping svakako nije prvi koji predviđa apokalipsu ovih dana. Mnogo njih je već reklo da su Zemlji kakvu poznajemo dani odbrojani, a magazin Time sastavio je listu 10 najinteresantnijih predviđanja.

Pronađena kutija za cigare sa Titanika

Kutija za cigare, koja je nekada pripadala kapetanu "Titanika" Edvardu Džonu Smitu, pronađena je kako "skuplja prašinu" na jednom stočiću u engleskom gradiću Mersisajd.

Konjska sperma i sline na poklon kraljevskom paru

Nakon dužeg čekanja da vlada odobri izvoz konja koji se nalazi pod zaštitom države, iz Češke će na Ostrvo, kao poklon vojvodi Vilijamu i njegovoj supruzi, krenuti epruveta sa konjskim slinama i spermom.

Kompanija priredila orgije za zaposlene

Nemačka kompanija "Minhen re", jedna od najvećih osiguravajućih kuća na svetu, nagradila je svoje najbolje službenike žurkom na kojoj su mogli da koriste usluge prostitutki.

VIDEO: Pivo koje se pije u svemiru

Predstavnici privatne australijske pivare su objavili da su proizveli pivo koje se konzumira u uslovima mikrogravitacije, na primer na Međunarodnoj kosmičkoj stanici.

Planete koje slobodno lutaju kosmosom

Britanski astronomi saopštili su danas da su otkrili fenomen za koji se dosad mislilo da je nemoguć - planete koje nisu vezane ni za jednu zvezdu, već slobodno lutaju kosmosom.

Potopljena Tolkinova Srednja zemlja

Mađarska agencija za prirodne nepogode isprobala je u sredu svoj sistem emitovanja tako što je izdala upozorenja o jakim olujama širom Srednje Zemlje, zamišljenog kontinenta iz romana "Gospodar prstenova" Dž. R. R. Tolkina.

VIDEO: Manekenka tri puta pala na pisti

Lindsi Vikson, 17-godišnja makenenka je nadmašila čak i Naomi Kempbel u padanju na pisti. Samo retki iz modne industrije se neće setiti momenta kada je Naomi pala na Pariskoj nedelji mode noseći čizme sa visokim potpeticama kreatorke Vivijen Vestvud.