Novosadski informativni portal 021

Zabava

U Britaniji uskoro sladoled od senfa

Možete li se zamisliti da jedete sladoled s ukusom senfa? Britanci to uskoro neće morati ni zamišljati jer će se upravo takav sladoled naći u njihovim trgovinama već sledećeg meseca.

Devojčici mravi živeli u ušima

Zbog opsednutosti grickalicama i slatkišima šesnaestogodišnja devojčica sa Tajvana imala je preko 30 mrava u svojim ušima, prenose lokalni mediji.

VIDEO: Čokolada za šmrkanje

Iz Belgije se turisti ne vraćaju bez pralina, ali zbog Dominika Persona njihov izbor više nisu samo table sa marcipanom i kremovi sa likerom, već i bombone od piletine, bajadera sa karfiolom i gotovo neverovatni čokoladni prah za šmrkanje.

Parfem inspirisan vulkanskom erupcijom

Islandska kreatorka koja se 2010. proslavila parfemom za koji je bila inspirisana erupcijom vulkana Ejafjalajokul, odlučila je da lansira novi miris - povodom prošlonedeljne aktivnosti vulkana Grimsvetn.

FOTO: Završena parada plavuša u Rigi

Glavni grad Letonije Riga i ovo je godine bila domaćin treće tradicionalne Parade plavuša na kojoj je učestvovalo stotine plavuša, ali i nekoliko muškaraca sa perikama.

VIDEO: Bigfut ipak postoji?

Legenda o mitskom stvorenju poznatom kao Bigfut nikada nije umrla, a svako malo se pojavi novi snimak ili navodni dokaz o njegovom postojanju. Izletnici iz Spokanea, Washington tvrde da su sasvim slučajno napravili autentični snimak mitskog čudovišta.

FOTO: Drveće potpuno zamotano u paučinu

Iako je prošlo skoro godinu dana od stravičnih poplava koje su pogodile Pakistan, još uvek su primetni tragovi, a najupečatljiviji je "paukovo drveće" koje se nalazi duž obala reka.

Institut za humor na poslu

Stručnjaci u Nemačkoj veruju da duhovitost na radnom mestu može da poveća efikasnost zaposlenih pa u tom cilju u Lajpcigu deluje i prvi institut za humor.

VIDEO: Trka s lutkama na naduvavanje

U petak je u glavnom gradu Letonije Vilniusu održana neobična trka. Muškarci su s lutkama na naduvavanje otplivali 220 kilometara, koristeći ih kao splavove.

VIDEO: Čovek sa najvećim stopalima na svetu

26-godišnji Australijanac ušao je u Ginsovu knjigu rekorda kao čovek s najvećim stopalom na svetu, a da stvar bude zanimljivija, stopala mu i dalje rastu tako da će svoj rekord najverovatnije uskoro opet obarati.

Pas preživeo 40 metaka i zakopavanje

Pas koga su spasioci pronašli ispod zemlje, živog ukopanog, pošto je nepoznato lice 40 puta pucalo u njega, navelo je političare na Malti na promene zakon o zaštiti životinja.

FOTO: Kampuju nad provalijama

Kad kažete kampovanje verovatno pomislite na prirodu, roštilj sa prijateljima i vreće za spavanje...To isto misle i ovi momci, ali mesto gde oni razapinju šator je drugačije od onog koje bi vama palo na pamet.

VIDEO: Roboti razvijaju svoj jezik

Roboti će uskoro moći da se spromazumevaju jezikom koji ljudi ne razumeju, objavili su naučnici sa Univerziteta Kvinslend, koji su razvili projekat Lingodroid.