FOTO: Kampuju nad provalijama

Kad kažete kampovanje verovatno pomislite na prirodu, roštilj sa prijateljima i vreće za spavanje...To isto misle i ovi momci, ali mesto gde oni razapinju šator je drugačije od onog koje bi vama palo na pamet.
Kad kažete kampovanje verovatno pomislite na prirodu, roštilj sa prijateljima i vreće za spavanje...To isto misle i ovi momci, ali mesto gde oni razapinju šator je drugačije od onog koje bi vama palo na pamet.

Istraživači avanturisti kampuju na planininama visokim i po dve hiljade metara...Ne na vrhu, već na liticama iznad kojih zjape "ambisi" - oni kače svoje šatore na karike ukucane u liticu i spavaju tako što vise nad provalijom.

Njihovi usponi traju nedeljama, kao i pripreme za počinak - oni moraju da izvrše sve pripreme za kačenje šatora i sami viseći nad provalijama, a onda kada osiguraju karike, odu na spavanje.

Slike koje prikazuju "ludo hrabre kampere" napravio je fotograf avanturista Gordon Viltsi (57), koji je, piše "Dejli Mejl", rizikovao svoj život nekoliko puta kako bi slike ispale "kako treba".

Njegova kolekcija slika zbog kojih je umalo izgubio glavu, biće prikazana ovog leta u galeriji u Kaliforniji i u njoj će biti prikazane slike nastale u poslednjih deset godina - one koje prikazuju "obične uspone", ali i ludost spavanja nad provalijom.

  • Dr Petrović

    26.05.2011 18:12
    Lako je tako


    Neka oni dođu da žive u Srbiji.

    Nema većeg ambisa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.